2% pentru hrana caldă oferită copiilor din Centrul Social Sf. Dimitrie

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoană fizică, poate alege să direcţioneze 2% din impozitul pe venit datorat statului către o organizaţie neguvernamentală.

Anul trecut, acest mic procent a însemnat foarte mult pentru Fundația Sf. Dimitrie. Cei aprox. 49.000 de lei au fost folosiți pentru continuarea, într-o perioadă grea, a celor două programe sociale ale organizației, dedicate copiilor din Centrul de zi şi tinerilor cu dizabilităţi din atelierul protejat Deco Art. 35 de copii care au nevoie de ajutor educativ, social, psihologic vin zilnic la Centrul social Sf. Dimitrie. Aceşti copii primesc zilnic hrană caldă, iar efortul financiar al Fundaţiei pentru cele 700 de mese şi gustări oferite lunar copiilor este de aproximativ 8000 de lei. Procentul de 2% pe care ni-l dăruiţi ne poate ajuta să acoperim dacă nu totul, măcar o parte din aceste cheltuieli.

2% – Informaţii ajutătoare

În funcţie de sursa dumneavoastră de venit, puteţi completa Declaraţia 230 (pentru venituri din salarii) sau Declaraţia 200 (pentru venituri din alte surse); rubrica “Suma” nu trebuie completată, o va face inspectorul fiscal. Data până la care puteţi depune formularele este 25 mai 2013. Acestea pot fi trimise prin poştă (recomandată) sau depuse la Registratura Administraţiei Financiare de sector. Adresele acestora pot fi accesate aici. Formularul de cerere privind direcţionarea a 2% din impozitul pe venit poate fi descărcat aici. Datele de identificare ale Fundaţiei sunt: Fundaţia Sf. Dimitrie; Cod fiscal – 9164120; Cont IBAN – RO50RNCB0082044168720001