Acasa la “Little People”

De curand, am vizitat locul de unde a pornit intreaga “poveste” Little People. In 1996, in Cluj, incepeau primele activitati pentru micii pacienti bolnavi de cancer din spital . De atunci pana in present, programul Little People s-a dezvoltat natural si sutenabil, oferind azi sprijin psiho-emotional pentru 90% din copii aflati sub tratament la ora actuala in Romania.

Cu aceasta ocazie, am aflat si mai multe detalii despre programele Little People, despre frumoasele experiente din cei peste 15 ani de activitate, dar si despre greutatile intampinate, am dezbatut problema strangerii de fonduri cu colegii mei si am gasit modalitati de a raspandi measjul si misiunea organizatiei cat mai bine.

Intr-una din zile am vazut doua dintre frumoasele proiecte ale Asociatiei.

Primul este “Cluj Community Center”. Ideea a pornit de la nevoia pe care o au micile organizatii cand vine vorba de a se organiza, de a tine o intalnire, un process de instruire. De cele mai multe ori locatia pentru aceste activitati devine o povara.

Cluj Community Center (CCC) ofera un spatiu accesibil de întâlnire, pregatire si informare ONG-urilor, micilor intreprinzatori si grupurilor informale. Este locul unde poti afla informatii despre evenimente clujene si oportunitati de voluntariat!

 

Cel de-al doilea proiect este “Charity Shop”, o idee de social business destul de cunoscuta in afara tarii, care a luat nastere in Marea Britanie. In anul 1947, organizatia non guvernamentala Oxfam a facut apel la populatia Angliei sa faca donatii de haine si paturi pentru femeile si copiii, victime ale revolutiei din Grecia din anul 1946. Raspunsul la aceasta cerere a fost atat de pozitiv, incat s-a inregistrat un surplus de bunuri care trebuia valorficat. Astfel, au decis sa transforme aceste bunuri in resurse financiare care sa le permita sa-si continue actiunea de ajutorare. Transformarea bunurilor in bani a dat nastere conceptului de Charity Shop.

 

Toate lucrurile donate pentru Little People (haine, jucarii, carti, CD-uri, etc) sunt vandute in magazinul Charity Shop la un pret accesibil, iar banii sunt folositi pentru sustinerea programelor de interventie pentru copii bolnavi de cancer din cele 6 spitale din Romania.

Am fost foarte bucuroasa sa experimentez personal acest concept :P.