ADINA – micuta picturii nevazute

Portretul micului pictor (1)

Adina Popescu este o fetita care a ramas fara vedere din Maternitate. Are o sensibilitate artistica deosebita. Primul contact cu artele l-a avut, luand lectii de pian, si apoi descoperind panza si culorile, si-a revarsat toata sensibilitatea artistica, punandu-si sufletul pe panza.

TVS Brasov (20 iulie 2013), Emisiunea „Caruselui Vietii” (part 2)
http://www.youtube.com/watch?v=Qb1VoaH4bTQ

Este primul copil nevazator care a fost integrat inca din clasa I, in invatamantul de masa, constituind o premiera nationala.

In semn de recunostinta, ofera scolii la finele clasei a III – a, o pictura realizata de ea la Cercul de Pictura – Soarele din Suflet. De asemenea si-a prezentat cu mandrie Diploma de Excelenta oferita de presedintele Consiliului Judetean Brasov, cu ocazia primei expozitii de pictura, unice in lume – conform mass-media – a copiilor si tinerilor nevazatori.

MIXTV Brasov (21 iunie 2013), Stiri (minutul 6)
http://www.mixtvbrasov.ro/20431-stiri-21-06-2013/

Inca de la prima intalnire, a fost foarte entuziasmata si a dorit sa picteze, cum spunea: „cerul albastru si nemarginit”. Are o tenacitate si o putere de invatare aparte. La ultimele lectii am observat ca stapaneste tot mai bine pensula, cutitul de pictura si vopselele. A ajuns sa se coordoneze aproape independent, exprimandu-si trairea si simtirea pe panza, cu candoarea sufletului curat.

Iti multumim Adina, ca existi in vietile noastre, dandu-ne o lectie de viata!

Cercul de Pictura – Soarele din Suflet
www.blindpainting.blogspot.com