Am inceput calatoria!

Saptamana aceasta am inceput calatoria cu The Little People, si am plecat spre Timisoara :).

Gazda mea a fost Amalia, coordonatoarea echipelor de voluntari Little People din Timisoara si Iasi. Psiholog de profesie, Ami a inceput mai intai ca voluntara in spitalul de copii Louis Turcanu din Timisoara, insa s-a indragostit imediat de Little People , si a decis sa ramana alaturi de asociatie :). Plina de energie, dragoste pentru tot ceea ce face si multa dedicare, Ami mi-a povestit despre proiectele The Little People, despre echipa, mi-a explicat ce inseamna cancerul si cum se manifesta la copii. M-a invatat ca orice lucru care se face in asociatie are in centru copilasii bolnavi de cancer din Romania si de aceea nici un compromis care i-ar putea leza nu este acceptat (de exemplu: The Little People nu publica nici o imagine cu chipurile copiilor).

Apoi a venit provocarea :). Ami m-a invitat sa ma alatur voluntarilor si sa vad cum isi desfasoara activitatile in spital, bineinteles dupa ce am primit orientarea necesara.

 

Trebuie sa marturisesc ca am avut emotii mari – imi era frica ca nu o sa stiu sa reactionez sau ca o sa fiu coplesita de atmosfera. M-am inselat. Cand am vazut chipurile luminate de bucurie a copiilor, orice teama a disparut. Fericirea de a avea 2 ore de joaca in spital, pentru micii pacienti era de nedescris.

 

Tema pe care o propusesera voluntarii era realizarea de bijuterii din obiecte medicale (branula, , furtun de perfuzie, etc). Majoritatea erau foarte obisnuiti cu acestea (unul dintre ei chiar mi-a „instalat” o branula la mana – bineinteles fara ac :)- si mi-a explicat exact cum functioneaza). Am avut ocazia sa observ si o reactie deosebit de relevanta. Una din fetite era de foarte putin timp internata si pentru prima data „la joaca”, cu Little People. Cand a vazut branula , s-a retras speriata inapoi. A primit imediat explicatia ca acum ne jucam ca sa nu ii mai fie frica de acest obiect, si ca cel din realitate o ajuta sa se faca bine. Si-a luat inima in dinti si a pus mana pe branula, a taiat-o si a creat un frumos lantisor colorat cu ata.

A doua zi la spital, a fost concurs de pictura. Rezultatul se poate vedea in poze.

 

Mergand pe culoarele spitalului, pentru a chema copii in sala de joaca, ne-am intalnit cu un pacient adolescent care m-a intrebat cu ochii plini de speranta: ” Este adevarat ce scrie pe tricou?” – in acel moment am realizat semnificatia celor 3 cvinte de pe tricoul meu: „Poti si tu!”.

Foarte repede a venit si sfarsitul vizitei mele la Timisoara. Am plecat spre Bucuresti cu un sentiment puternic ca este foarte usor sa ajuti – prin lucrurile marunte se face marea diferenta (motto-ul Little People).

Inapoi acasa, ne pregatim de organizarea unor evenimente minunate printre care si: „700 km in 7 zile”, despre care va voi povesti saptamana viitoare.

Sambata si duminica aceasta ne gasiti la Baneasa Shopping City, unde vom promova Campania „Poti si Tu!”, alaturi de voluntari si Temerari (adolescenti supravietuitori de cancer), cu ocazia zilei LiveSTRONG,zi mondiala de actiune pentru sarbatorirea victoriei asupra cancerului.

Va astept cu drag!!!!