Am lansat a VI-a editie a programul „Voluntar de Profesie”

voluntar-de-profesie-2015

Despre programul “Voluntar de Profesie”

Programul Voluntar de Profesie este un program inovator lansat la nivel mondial, in anul 2002, de Fundatia Vodafone Group sub numele de World of Difference. Programul se adreseaza tuturor celor care si-au dorit dintodeauna sa lucreze intr-o organizatie non-profit, dar care nu au avut ocazia deoarece desfasurau un alt tip de activitate. Prin intermediul World of Difference, participantii au posibilitatea de a-si lua o pauza de la activitatea lor obisnuita, timp in care sa se dedice cauzei pe care o aleg.

Filozofia care sta la baza programului este de a produce o schimbare si de a aduce bucurie in vietile oamenilor care au nevoie de ea, folosindu-se de resursele si abilitatile pe care le detii

Fundatia Vodafone Romania lanseaza a sasea editie a programului „Voluntar de profesie”

Anul acesta, Fundatia Vodafone Romania lanseaza a sasea editie si pune la dispozitie noua locuri in programul Voluntar de Profesie, pe o perioada de noua luni. Programul se adreseaza si angajatilor Vodafone, doua din cele noua locuri fiind disponibile pentru acestia. Fundatia Vodafone Romania va asigura salariile celor noua persoane in limita a 1.000 Euro net, cat si cheltuielile administrative pe toata durata programului

Cine poate aplica pentru programul „Voluntar de Profesie”?

Daca esti o persoana ambitioasa, entuziasta, dedicata si hotarata sa schimbi in bine viata oamenilor din jurul tau, daca ne demonstrezi ca ai abilitatile, cunostintele si calitatile necesare pentru a-ti lasa amprenta asupra acestui domeniu, candidatura ta la programul „Voluntar de Profesie” iti ofera ocazia sa-ti concentrezi energia pe ceva de care iti pasa cu adevarat, timp de noua luni de zile.

Cum poti aplica la acest program?

Daca doresti sa aplici pentru acest program, trebuie sa propui o organizatie neguvernamentala (ONG) unde doresti sa lucrezi si sa realizezi impreuna cu aceasta un proiect pe care sa il pui in practica in cele noua luni. ONG-ul ales trebuie sa isi desfasoare activitatea in Romania, intr-unul din domeniile: sanatate, educatie, prevenirea abandonului familial si scolar, servicii sociale, voluntariat, incluziunea sociala a persoanelor cu nevoi speciale si ajutor in situatii de urgenta.

Calendarul programului

  • 16 septembrie 2015: lansarea programului
  • 16 septembrie 2015 – 26 octombrie 2015; termenul limita pentru completarea aplicatiilor online este 26 octombrie, ora 16:00
  • 27 octombrie 2015 – 6 noiembrie 2015: evaluarea aplicatiilor primite; alegerea celor 18 finalisti
  • 9 – 16 noiembrie 2015: perioada de interviuri cu cei 18 finalisti si alegerea, in urma interviurilor, a celor 9 Voluntari de profesie, numiti in prezentul regulament „castigatori/castigatorul”
  • 17 noiembrie 2015 anuntarea celor 9 castigatori
  • 18 – 30 noiembrie 2015 semnarea contractelor de finantare intre Fundatia Vodafone Romania si organizatiile neguvernamentale; semnarea contractelor de munca intre organizatiile neguvernamentale si castigatori
  • 1 decembrie 2015 – 31 august 2016 derularea programului “Voluntar de Profesie”, editia a sasea

Formularul de inscriere

Te invitam sa te inscrii aici prin completarea formularul disponibil online, pana la data de 26 octombrie 2015 ora 16.00. Doar formularele completate integral vor fi luate in considerare.

Regulamentul programului

Click aici pentru regulamentul programului.

Despre Fundatia Vodafone Romania

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere.

Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe http://fundatiavodafone-blog.ro si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.