Atunci când se unesc toate forțele

Anamaria participă la ședințele de hidroterapie de aproximativ un an. Este o adolescentă foarte talentată la pictură, cu un zâmbet de copil, dar maturizată de la o vârstă fragedă din cauza unei afecțiuni la coloana vertebrală, care amenință să o țintuiască în scaunul cu rotile.

10414844_10153107870858227_2751833809347064841_n

Hidroterapia a fost la început o alinare a durerii, iar apa i-a oferit Anamariei, care în mod normal merge cu ajutorul cârjelor, mediul în care are libertate de mișcare și în care poate face sport, ca orice persoană de vârsta ei.

Cu timpul însă, performanța Anamariei în apă a scăzut, timpul în care reușea înainte să facă o tură de bazin a crescut și din lacrimile mamei sale am aflat că durerile crescuseră și, la ultimul control medical, unghiul coloanei amenința ruperea acesteia. Cu o asemenea veste nu am putut să lăsăm lucrurile în voia sorții și am decis să facem tot posibilul să strângem cei 10.000 de euro lipsă din suma necesară pentru operație.

Atunci când dorești să faci bine, lucrurile se organizează cumva și de la sine. Am pornit cu o pagină de strângere de fonduri pe platforma Galantom, iar apoi au apărut alte idei. În 27 iunie am organizat un eveniment de voie bună, distracție, concursuri și fapte bune pentru a o ajuta pe Anamaria. Peste 500 de participanți au făcut Zumba în aer liber, au putut cumpăra dulciuri făcute în casă, produse handmade, figurine Lego sau au putut participa la o tombolă la care premiul a fost o bicicletă.  Toată săptămâna a plouat, dar în ziua evenimentului a fost soare si frumos! Acesta a fost clar un semn de la natură că trebuie să facem tot posibilul să o operăm pe Anamaria. Evenimentul ne-a ajutat să strângem 15.500 de lei, iar apoi, prin Galantom, prin alte surse (companii, persoane private), suma s-a rotunjit și, în exact o lună de la lansarea campaniei, am strâns toți banii pentru operație.

Anamaria

Nu putem spune că am fost încrezători pe tot parcursul acestei campanii, deoarece au fost momente când suma părea uriașă și contribuțiile prea nesemnificative. Însă, s-a dovedid din nou că doar când ne unim forțele putem face lucruri mărețe. În cazuri sociale, doar prin contribuția a cât mai multe persoane și companii lucrurile pot merge mai bine sau se pot chiar rezolva.

Acum Anamaria așteaptă programarea la operație, iar noi nu ne dorim decât să o vedem sănătoasă, cu zâmbetul pe buze și cu poftă de pictat (are niște creații superbe!).  Sperăm ca prin contribuția noastră modestă să reușească să aibă viața la care visa!

poza grup_Anamaria