Campania EMMA

Bine v-am regasit in Noul An!
Sper ca l-ati inceput cu dreptul si va doresc sa va mearga bine tot anul, pe toate planurile

In ultima mea postare am promis ca voi reveni cu noutati despre ce-am mai facut, asa ca iata-ma …ce-i drept cu o mica intarziere   dar ca sa vedem partea plina a paharului , pentru cei care nu sunt la curent cu activitatea mea, aceste postari vor fi totusi noutati

Ultimele luni ale anului trecut am pus accentul pe Campania de constientizare si sensibilizare a cadrelor medicale, ceea ce va deveni, de altfel, un proiect pe termen lung. Asta deoarece cadrele medicale (fiind de cele multe ori, primele care vin in contact cu parintii indoliati), joaca un rol foarte important in procesul de vindecare iar prin campania EMMA de sensibilizare desfasurata in cadrul maternitatilor, spitalelor si a cabinetelor medicale, cresc sansele ca tot mai multi dintre parintii care vor avea o asemenea pierdere, sa primeasca sprijinul de care au nevoie inca din prima etapa a travaliului de doliu care este si cea mai grea.

La sfarsitul lunii octombrie, am participat la o noua editie a Conferintei OAMGMAMR din Bucuresti, in cadrul careia l-am avut drept invitat din SUA pe prof. Dr. John DeFrain. Acesta a sustinut in fata a aproximativ 800 de cadre medicale, o prelegere pe tema modului in care specialistii pot ajuta familiile carora le moare un copil.

Cu aceasta ocazie am impartit materiale 800 de reviste EMMA, ce contin informatii utile si necesare, legate de astfel de situatii. Alte 200 de reviste au fost impartite cadrelor medicale care au participat la conferintele organizate ulterior de E.M.M.A., la Timisoara si Sibiu.

In dorinta de a valorifica la maxim prezenta prof. DeFrain in Romania, am organizat de asemenea mai multe conferinte EMMA pentru cadrele medicale, dar si Grupuri de Suport pentru parintii indoliati, in Timisoara, Sibiu si Brasov.

Vreau sa multumesc pentru sprijin, mamicilor de ingeri, voluntare EMMA, care s-au implicat in organizarea acestui tur de forta, precum si organizatorilor conferintelor OAMGMAMR si de Ziua Nationala a Infertilitatii, Reiffeisen Comunitati si Fundatiei Vodafone care ne-au oferit posibilitatea de a face cunoscuta Organizatia E.M.M.A.

La sfarsitul lunii noiembrie am participat la conferinta organizata la Timisoara, de Ziua Internationala a Infertilitatii,  unde am sustinut o prezentare in fata a aproximativ 150 de medici ginecologi si obstetricieni.

Fiecare dintre acestia a primit o revista EMMA, care reprezinta un ghid de indrumare dedicat cadrelor medicale, precum si o scrisoare cu un continut special care, credem ca va avea un impact semnificativ.

Cu ocazia participarii la conferinta de la Timisoara, s-a organizat si o conferinta de presa, precum si un grup de suport. 

Cum Timisoara a fost primul oras din provincie in care au fost sustinute cu succes doua prezentari EMMA, imi place sa cred ca a fost de bun augur si ca asa va fi si in continuare…precum zice binecunoscutul slogan: „Azi in Timisoara, maine in toata tara!

Doamne ajuta!