Cancerul se poate vindeca!

Cancerul se poate vindeca!

…dar nu toata lumea stie asta. Din contra! Majoritatea credem, ca este o boala terminala din care foarte putini scapa. Ei bine, ceea ce stim este gresit. Conform unei statistici din 2012 efectuata la nivel European, in Romania, numarul deceselor datorate cancerului este aproximativ egal cu cel al bolilor de inima si de trei ori mai mic fata de cel cauzat de bolile circulatorii.

Sursa

Esti suspect(a), ai fost diagnosticat(a), ai pe cineva in familie care este suspect (a) sau diagnosticat (a)? Stii ce trebuie sa faci? Cunosti sansele? Stii care sunt pasii? Ai vrea sa stii? Acestea sunt doar cateva intrebari pe care le-ai putea avea daca te afli intr-una din situatiile de mai sus. Cu raspunsuri te-ar putea ajuta programul de navigare al pacientilor oncologici, pe care il desfasoara Asociatia Amazonia. In cadrul asociatiei isi desfasoara activitatea singurul indrumator de pacienti oncologici din Romania. Pregatit teoretic in SUA, absolvent al Institutului Harold P Freeman si cu o practica de aproximativ 20 de ani in Insitutul Oncologic Bucuresti. In alte tari acest program exista si a fost infiintat de catre Guvern. La noi, sistemul este infiintat de catre o persoana, care isi doreste sa ajute oamenii, sa treaca mai usor prin hatisul procedural si face acest lucru pentru ca vrea, pentru ca stie ca sunt oameni care au nevoie de acest program, nu pentru ca este obligata. Ar fi nevoie de mai multe persoane in sistemul de indrumare, deoarece numarul bolnavilor sau suspectilor de cancer este mare. Probabil ar trebui ca fiecare din spitalele din Romania care au sectie de Oncologie, sa aiba un asemenea program. De ce fac referire la program? Pentru ca, o mare parte din problemele unui pacient suspect sau diagnosticat cu o formatiune de cancer pornesc de la lipsa de informare si de informatie. De cele mai multe ori medicii nu au timpul necesar sa explice pe indelete toate aspectele si atunci pacientii raman cu multe intrebari fara raspuns.

Revenind la punctul de plecare si anume informarea unui pacient. Multe formatiuni de cancer au o rata de succes in urma tratamentului sau operatiilor de peste 90%. Cel mai mult depinde de momentul in care descopera. In Romania sunt programe gratuite pentru depistarea cancerului mamar sau genital in cazul femeilor. Trebuie doar sa te informezi si sa le accesezi. Iata cateva link-uri.

Screening col uterin

Screening mamar

Screening masculin prostata

Concluzia este simpla: informeaza-te si, cu putin ajutor, poti descoperi sau chiar invinge usor in lupta cu cancerul.

Testimonial

Domnul M.C. in varsta de 61 de ani, Instructor Auto, din Slobozia a fost diagnosticat cu tumora Gist in anul 2007, a fost operat si i s-a inlaturat tumora, dupa care a primit tratament Chimioterapie iar acum este doar monitorizat si se simte bine.

Testimonial

“Am ajuns la doamna Asanache cu o stare generala foarte proasta, atat psihic cat si fizic. Aveam burta umflata, dureri groaznice si foarte putin sanse sa-mi revin. Dupa discutii si analize am fost indrumat catre Dr. Conf. Catalin Vasilescu, pentru a-si exprima parerea de chirurg. Am fost operat in scurt timp si mi s-a extras o tumora, mare cat o minge de handbal. Dupa operatie a urmat o perioada de recuperare, dupa care am revenit la Institutul Oncologic pentru a primi tratament. Dupa un an de tratament mi s-a spus ca nu mai am cancer si nu pot sa va spun cat de fericit am fost. Acum sunt monitorizat anual pentru a nu recidiva. Ma simt bine, am pofta de viata, ma bucur de momente de liniste impreuna cu copiii si nepotii. I-am multumit, ii multumesc si ii voi multumi cata viata voi avea doamnei Asanache pentru intuitia pa care a avut-o sa ma trimita la Dr Vasilescu”