Butnaru Mihaela

Profesie: Psiholog

Varsta: 25 ani

Nume organizatie: Asociatia Socola Iasi

Lucrez de aproape doi ani cu persoane care sufera de dementa, iar in acest timp am invatat metode specifice de evaluare a abilitatilor restante si de comunicare emotionala. Consider ca bolile degenerative nu sunt o condamnare la moarte, iar persoanele suferinde au dreptul la o viata demna.

Descriere proiect:

Beneficiarii proiectului sunt 20 de pacienti internati cu diagnosticul de dementa la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola din Iasi, sectia Barnova. Limitarea functionarii lor este medie, neaflandu-se in stadiul cel mai grav al bolii. Gradul de mobilitate este variat, existand 2 persoane imobilizate in scaun cu rotile, iar ceilalti avand posibilitate de miscare mai lenta sau normala. Pacientii si-au manifestat acordul de a participa, avand si aprobarea medicului sectiei
Proiectul presupune: cresterea fortei musculare, a echilibrului si a flexibilitatii, in vederea evitarii accidentarilor; scaderea ratei depresiei; scaderea incidentei comportamentelor problematice: ratacire, agresivitate, apatie; reducerea izolarii, crearea oportunitatilor de socializare.