Diana Dascalasu

Profesie: Masteranda

Varsta: 22 ani

Nume organizatie: Fundatia pentru Sprijin Comunitar Bacau

Numele meu este Diana Dascalasu si sunt masterand. Pentru mine termenul de voluntariat este relativ nou luand in considerare faptul ca sunt voluntar de putin timp ( 1 an de zile), acest lucru insa nu m-a impiedicat sa propun proiectul Fundatiei de Sprijin Comunitar in cadrul careia am activat ca voluntar. Desi nu am studii in domeniul artelor (am facut o facultate de inginerie), realizarea bijuteriilor este o pasiune veche si m-am bucurat enorm ca acum o pot impartasi in mod constant si beneficiarilor fundatiei.
Am ales ca si fundatie FSC, deoarece pe perioada activitatii mele ca voluntar am participat impreuna cu beneficiarii la realizarea unor obiecte decorative care au avut un real succes la targurile de profil si nu numai.

Descriere proiect:

Proiectul cu care am castigat un loc in programul “Voluntar de profesie” se numeste “Activi si creativi” si isi propune sa dezvolte si sa profesionalizeze activitatea cluburilor de creatie organizate in Bacau. Fundatia pentru Sprijin Comunitar dezvolta de mai multi ani in Bacau programe educative si sociale pentru copii, tineri si batrani. In cadrul centrelor de zi din oras si cateva comune din judet acestia participa la cluburi tematice unde isi dezvolta abilitatile si invata lucruri noi. Unul dintre aceste cluburi urmareste sa ii invete pe beneficiari sa creeze obiecte decorative manual pentru a-si dezvolta abilitatile lucrative, indemanarea, creativitatea, lucrul in echipa, etc. Atat batranii cat si copiii sunt incantati sa invete sa creeze lucruri frumoase si sa puna umarul prin activitatea lor la sustinerea organizatiei.
Rolul meu va fi de a-i invata pe beneficari sa produca aceste obiecte, a crea modele noi. In prima faza, activitatile atelierului se vor desfasura in cadrul Centrului Mozaic din Bacau al FSC, un centru de zi pentru copiii dintr-un cartier marginas al Bacaului. Acesta este primul pas in deschiderea de catre FSC a unui atelier protejat in cadrul caruia vor fi angajati tineri cu dizabilitati care vor avea astfel un loc de munca, vor invata sa fie utili si isi vor recastiga increderea in sine si locul in societate.