Oana Gheorghiu

Profesie: Economist

Varsta: 42 ani

Nume organizatie: Fundatia Cristian Serban Timisoara

Descriere proiect:

Proiectul cu care eu am castigat un loc in programul Voluntar de profesie va fi realizat in parteneriat cu Fundatia Cristian Serban, infiintata de dna Profesor Margit Serban si dl Profesor Viorel Serban. Admiratia sincera pentru tot ceea ce a reusit sa construiasca si sa mobilizeze dna Profesor Serban in Romania, dedicatia cu care isi ingrijeste pacientii si, nu in ultimul rand, incendiul care a distrus Centrul construit de sotii Serban la Buzias, destinat ingrijirii copiilor si tinerilor bolnavi, sunt lucrurile care m-au determinat sa ma implic alaturi de Fundatie, pentru a sustine cauza bolnavilor de hemofilie.
Proiectul urmareste 2 obiective: determinarea Ministerului Sanatatii (prin lobby, negocieri, petitii, actiuni publice, campanii media) sa include hemophilia in programul national de sanatate, aceasta fiind singura boala cronica pentru care desi exista tratament efficient, in Romania (singura tara din UE) nu se deconteaza; si campanie de strangere de fonduri pentru refacerea Centrului medical de tratament si recuperare de la Buzias, care a a ars in mai 2012 (singurul centru in care bolnavii de hemofilie beneficiaza de recuperare si tratament).
De ce hemophilia? Bolnavii de hemofilie sunt profund discriminati, fiind singura boala cronica amenintatoare de viata pentru care desi exista tratament, in Romania nu este asigurat.