Odobestianu Jean Baptiste

Profesie: Meloterapeut

Varsta: 47 ani

Nume organizatie: Fundatiei Terre des hommes

Sunt meloterapeut, formator si licentiat in pedagogie sociala. Lucrez de multi ani cu grupuri vulnerabile si am fost implicat, ca voluntar, in multe proiecte destinate acestor grupuri.
Proiectul pe care il propun in programul „Voluntar de profesie” este o initiativa a „Fundatiei Terre des hommes” si poarta numele „Ziua Stafetei - copiii preiau decizia”. Sunt motivat sa duc la bun sfarsit acest proiect animat de dorinta ca opiniile, parerea si visele copiilor sa fie ascultate de adultii din jurul lor si macar odata sa fie puse in practica.

Descriere proiect:

Facilitarea participarii copiilor din Romania la deciziile importante care pot influenta viata lor si a comunitatii in care traiesc.
Obiective specifice:
500 de copii din minim 12 judete de pe teritoriul Romaniei vor contribui activ la crearea si operationalizarea unui model de simulare participativa si la luarea de decizii cu privire la/si in cadrul profesiilor alese de acestia, pe parcursul derularii proiectului;
Punerea in functiune a unui program de mentorat privind participarea copiilor la propriile decizii in alegerea si exersarea unei meserii visate, pentru 500 de copii din minim 12 judete din Romania, pe parcursul derularii proiectului;
Crearea unei retele institutionale de suport in minim 12 judete din Romania pentru promovarea dreptului copilului la participare si libera exprimare, atat in perioada de derulare a proiectului cat si dupa finalizarea acestuia.