Ce inseamna a fi voluntar?

Nu este de ajuns sa-ti doresti sa devii voluntar, trebuie sa traiesti acest sentiment, sa simti chemarea. A fi voluntar inseamna a darui din dragoste timpul si cunostintele tale celor aflati in nevoie, cu scopul de a le aduce un strop de bucurie in viata lor.
Cei 4 ani de voluntariat desfasurati in cadrul Fundatiei de Sprijin Comunitar m-au determinat sa optez pentru programul “Voluntar de profesie”. Mi s-a oferit astfel, sansa de a ma reintoarce in locul de unde am plecat :la “Clubul cu lipici”din satul Slobozia-Noua comuna Stanisesti, unde aproximativ 200 de copiii sunt “antrenati” zilnic sa uite de lipsurile si greutatile vietii si sa se bucure de copilarie. Privind in ochii acestor copii, am incercat sa ma regasesc pe mine, copilul timid de alta data . Am descoperit mirare, curiozitate dar nicidecum timiditate. Cei mai mari ma cunosteau, si ma priveau mirati, cei micuti… nu stiau cine sunt si ma priveau curiosi. Cu totii s-au bucurat cand au aflat ca vom lucra impreuna.
Sunt mandru ca am avut sansa de a ma alatura personalulului si sunt convins ca alaturi de ei si de copiii din “Clubul cu Lipici” voi trai o experienta unica, pe care nu o voi uita niciodata, indiferent de ceea ce imi v-a rezerva viitorul.
In cadrul programului “Voluntar de Profesie” voi incerca sa ating obiectivele pe care le-am propus, oferind copiilor cunostiinte noi in domeniul culinar si prelucrarea lemnului. Drept recompesa, pentru cei mai talentati, se va organiza pe final de proiect, o vizita la un laborator de cofetarie – patiserie, o fabrica de panificatie si un atelier de tamplarie din judetul Bacau.
Sper sa reusesc tot ceea ce mi-am propus si sa devin un model pentru copiii din satul meu.