Concurs de înot pentru 60 de copii cu dizabilități

Astazi a fost ziua cea mare, pentru care ne-am pregatit în ultimele 2 luni – primul concurs de înot pentru copii cu dizabilități din Timișoara! 60 de copii care vin la terapia prin apă asigurată de Asociația Școala mamei Junior au avut astăzi multe emoții deoarece i-am invitat să le arate nu doar părinților, ci și unui public destul de numeros alcătuit din sponsori, susținători și presă.

Copilașii și-au învins toate emoțiile și, unii care până acum nu au reușit niciodată să înoate singuri 50 de m de bazin, astăzi s-au depășit și au demonstrat tuturor că pot mai mult decât credem noi. Ei au fost organizați pe posibilități și afecțiuni, unii dintre ei înotând singuri, alții cu ajutorul plutelor, iar ceilalți alături de kinetoterapeuți și voluntari.

Fiecare a primit o medalie și o cupă, care au fost înmânate de băieții de la Clubul de baschet TIMBA Timișoara și de către diferiți sponsori care au sprijinit evenimentul.

După concurs, am făcut o mică excursie, la 20 de km de Timișoara, unde o bună prietenă de-a asocieției noastre are herghelie și oferă hipoterapie pentru copiii – Asociația HorsEmotion. Acolo a venit Moș Crăciun cu sania trasă de cai (în ciuda lipsei zăpezii) și cu multe cadouri. După ce fiecare copilaș a primit cadoul de la Moș, aceștia au avut ocazia să urce pe cai și să facă câteva ture alături de un instructor. Pentru majoritatea acesta a fost din nou un momente moționant, fiind prima dată când urcau pe un cal sau chiar atingeau unul.

A fost o zi emoționantă, nu doar pentru copii, ci și pentru adulți, mulți dintre noi observându-le bucuria, cu lacrimi în ochi. Astăzi am dat startul la un eveniment pe care dorim de acum încolo să îl transformăm într-o tradiție și să continuăm să scoatem acești copii minunați din anonimat și să arătăm ce pot face.

Deja avem 16 menționări separate în presa scrisă, audio și TV și ne bucurăm că ne sprijină atât de mulți oameni.