Cum altfel ar fi putut fi prima zi decat impresionanta?

A fost o zi de suflet pe care mi-e greu sa o descriu in cuvinte, dar am sa incerc…

Obisnuita sa lucrez cu cifrele ca analist financiar, voi descrie mai intai simplu/descriptiv/cifric: o locatie primitoare cu 4 camere, o bucatarie, 2 bai, un birou si un living in care am cunoscut 4 copii minunati, 8 terapeuti tineri, entuziasti si foooarte rabdatori, 2 doamne distinse care conduc Fundatia, mai multi parinti/rude ai copiilor autisti care vin in locatie pentru a gasi ajutorul si sfatul de care au nevoie.

Dincolo de aceasta descriere stau insa faptele care prin simpla enumerare nu pot ilustra ceea ce trebuie neaparat trait pentru a putea aprecia.

Ca sa continui in aceeasi nota simplista, pot sintetiza spunand ca prima zi a insemnat discutii si observare.

Discutiile au fost pe marginea planurilor si obiectivelor pe care mi le-am propus sa le realizez in perioada de voluntariat de 6 luni de zile si, respectiv discutia de prezentare cu terapeutii Centrului „Horia Motoi”.

Partea de observare a fost insa cea mai interesanta si aici cuvintele sunt prea sarace pentru a descrie.

Voi spune doar ca numai niste oameni cu calitati deosebite si cu o noblete sufleteasca speciala pot dovedi atata rabdare si daruire in ingrijirea unor copii care necesita indrumare, grija, atentie, educatie intr-un mod mai aparte, mai dedicat decat alti copii.

Doar in preajma unor copii autisti poti vedea ce inseamna sa apreciezi cu adevarat bucuria pentru gesturi/cuvinte aparent banale sau obisnuite.

Aici nimic nu ramane neobservat, fiecare gest/cuvant conteaza si inseamna un progres, un motiv de mare bucurie si speranta.

A trecut atat de repede prima zi…

Si astept cu atata nerabdare zilele urmatoarelor 6 luni de zile…

 

PS: Mi-ar fi placut sa va trimit si poze/ filmulete dar din motive de confidentialitate fata de copii/parinti ma voi rezuma doar la aceste cateva cuvinte, plus invitatia de a vizita Fundatia „Horia Motoi” aflata pe Strada Zambilelor nr. 62-64.

Cu siguranta nu veti regreta!