Cum să faci bine prin pasiunea ta pentru sport

Cum am ajuns Voluntar de Profesie

Am aflat de programul Voluntar de Profesie în 2010, an în care el a fost lansat în România. Ca o coincidență, tot în acel an am început să fac voluntariat implicându-mă în proiectele fundației HOSPICE Casa Speranței. Conceptul programului este pe cât de simplu pe atât de relevant pentru societatea contemporană. El se adresează persoanelor care de-a lungul timpului și-au dorit să lucreze în beneficiul unei organizații non profit însă din anumite motive care țin de cele mai multe ori de aspectul financiar nu au putut să facă acest lucru. Programul oferă posibilitatea participanților de a se dedica profesional, timp de 6 luni, unei cauze pe care doresc să o susţină. Anul acesta am considerat că este un moment bun să aplic la program iar prin intermediul lui voi avea oportunitatea de a duce munca mea de voluntar la HOSPICE Casa Sperantei la un alt nivel și implicit de a avea o contribuție mult mai mare la efortul fundației de a alina durerea a cât mai multor bolnavi incurabili din România.

Cum să faci bine prin pasiunea ta pentru sport

Experiența mea ca Voluntar de Profesie a debutat în forță prin participarea la organizarea Maratonului Internațional București unde 450 dintre alergătorii înscriși în competiție au susținut cauza HOSPICE Casa Speranței, de a oferi îngrijire paliativă pacienților aflați în stadiii avansate ale bolii. Ei au ales să facă o diferență dincolo de performanța sportivă obținută în cadrul competiției, strângând fonduri pentru ca pacienții HOSPICE să se poată bucura cât mai mult de fiecare clipă de viață. Anul acesta Team HOSPICE a avut de două ori mai mulți alergători ca anul trecut iar fondurile strânse de aceștia în beneficiul HOSPICE se ridică la peste 40,000 Euro.

Evenimentul este unul special și din punct de vedere al voluntariatului, un număr semnificativ de voluntari fiind implicați în organizarea lui în fiecare an. Voluntarii HOSPICE au un rol esențial în asistarea alergătorilor din echipă pe tot parcursul evenimentului. Interacțiunea cu aceștia este tratată cu o atenție specială astfel încât ei să beneficieze de o experiență de neuitat.

Anul acesta fundația a avut un motiv de mândrie în plus: 6 persoane din Team HOSPICE au alergat maratonul legați între ei, în 2 ore 54 minute și 33 secunde, doborând astfel un record mondial. Ei au denumit acest proiect “Legați de cauza HOSPICE”.

Evenimentele sportive care susțin cauze caritabile reprezintă o nouă oportunitate de fundraising pentru mediul ONG, cu un potențial considerabil. În paralel cu creșterea numărului de evenimente sportive care adoptă acest concept se dezvoltă platforme precum www.galantom.ro care facilitează strângerea de fonduri de către participanții la evenimente.

Mai multe informații despre HOSPICE Casa Speranței găsiți pe www.hospice.ro .