Curs Fundraising Voluntari de Profesie

Majoritatea dintre noi, cei 17 voluntari de profesie, am inceput un drum nou, neexplorat pana acum, fiind purtati in aceasta noua lume de intuitia interioara. Cum mare parte din activitatea noastra implica zona de Fundraising, ne-am gandit sa ne familiarizam cu acest concept prin care asociatiile si organizatiile non-profit atrag fonduri.

Multumita Fundatiei Vodafone Romania si Asociatiei pentru Relatii Comunitare ( ARC ), acest lucru a fost posibil!

Timp de o zi ne-am strans la Bucuresti cu mic, cu mare, aproape toti voluntarii de profesie interesati de acest domeniu, veniti care mai de care de la Buzau, de la Alba, de la Brasov pentru a invata secretele Fundraising-ului de la doi profesionisti, Catalin Gheorghe si Angela Galeta.

Catalin Gheorghe este directorul de comunicare al ARC Romania si are experienta in fundraising de aproape 15 ani, timp in care a sustinut cu entuziasm atragerea de fonduri din comunitate. De aproape 10 ani impartaseste experienta sa in acest domeniu si altora si este co-editorul mai multor carti de succes: „Tendinte ale comportamentului filantropic in Romania”, „Tendinte ale implicarii sociale in Romania” si “Ingrediente si retete pentru atragerea de fonduri”.

Angela Galeta este directorul Fundatiei Vodafone Romania si are experienta de peste 18 ani in domeniul organizatiilor non-guvernamentale si cu o mare si vasta experienta in domeniul de strangere de fonduri pentru care a si obtinut premiul “Cel mai bun coordonator de strangere de fonduri” la editia din 2004 a Galei “Oameni pentru oameni”.

Cursul a avut loc pe durata unei zile de business si a fost bine impartit si structurat astfel incat sa cuprinda cat mai bine principalele domenii din fundraisng dar sa fie si pozitionat in  functie de nevoile participantilor.

Cum orice curs care se respecta are si zona practica, Catalin si Angela ne-au provocat sa exploram si aceasta arie, astfel incat ne-am implicat in role play-uri care sa ne ajute sa intelegem mai bine cum trebuie sa ne comportam in intalnirile face2face cu posibilii sponsori sau donatori.

La final am primit cu totii cadou din partea organizatorilor “Manualul” sau “Abecedarul” daca se poate spune asa, de Fundraising: “Ingrediente si retete pentru atragerea de fonduri”.

Multumim din suflet lui Catalin Gheorghe, Angelei Galeta si Georgianei Iliescu! Fara ajutorul si implicarea lor acest lucru nu s-ar fi putut realiza!