Cursa contra cancer

Sambata si duminica aceasta am avut ocazia sa fiu impreuna din nou cu Temerarii si voluntarii Little People.

Nici frigul, nici ploaia nu ne-au stat in cale :).

Sambata, Iulian Novac si Marian Sarohan, cei doi atleti care au alergat cumulat 700 de km in 7 zile, au ajuns in Bucuresti, unde au fost primiti cu mare bucurie de Temerari si voluntari.

Dupa o saptamana in forta, cei doi ne-au povestit cum au trecut peste momentele cele mai grele (in care genuchii si muschii ii dureau), cele mai amuzante (alaturi de colegii de la Little People, care i-au urmarit indeaproape cu masina ) si cele mai inedite.

Au trait fiecare moment cu gandul la Temerari si la copiii bolnavi de cancer din spitalele din Romania – ei le-au fost sursa de inspiratie si motivare pe intreaga distanta parcursa.


Dupa aceste clipe speciale, am pornit spre Teatrul Bulandra, pentru a vorbi din nou despre Little People si campania Poti si Tu spectatorilor prezenti.

 

   Piesa de teatru «  Osc ar si Tanti Roz » este poveste unui copil bolnav de cancer, care sta de vorba cu Dumnezeu. Tanti Roz, interpretata cu talent desavarsit de Oana Pellea, este infirmiera care are grija de Oscar si care il invata cum sa traiasca fiecare zi ca si cum ar fi 10 ani si cum sa-i scrie scrisori lui Dumnezeu pentru a nu se mai simti singur.

150 de minute, O ana Pellea si cei 3 actori ai teatrului Bulnadra au reusit sa atinga cele mai sensibile corzi ale sufletului spectatorului.

A fost o revelatie despre viata ; despre lucrurile mici care reprezinta esenta; despre oameni.

 

Ultima parte a  Cu rsei Contra Cancerului a avut loc duminica, cand cei doi  aler gatori, impreuna cu echipa Temerarilor, s-au alaturat evenimentului Bucharest City Marathon pentru a incheia ultimii 45 de km. Asa cum m-am obisnuit deja, Temerarii si-au luat rolul in serios si au alergat, promovand numarul de SMS 858 – prin care se pot dona 2 euro pentru programele Asociatiei Little People Romania din cele 5 spitale din tara. 


700 de km au fost parcursi in 7 zile, insa lupta impotriva cancerului nu s-a incheiat aici. Mai sunt mule de facut. Ma intorc la lucru, dar voi reveni in curand cu alte vesti :).

Va doresc o saptamana plina de fapte bune!