Despre Voluntar de Profesie

Etapa de selecţie a „voluntarilor de profesie”, ediția a VII-a,  s-a încheiat. Cei șase câștigători și organizațiile beneficiare sunt: Adrian Bolozan – Fundația Chance for Life, Adina Saniuța – Fundația Romanian Business Leaders, Ioana Călinescu – World Vision România, Radu Lakatoș – Hopes and Homes for Children, Aura Scumpieru – Asociația Smiling Faces România si Mircea Demian – Crucea Roșie România Filiala Sector 6 București. „Voluntarii de profesie” își vor desfășura activitatea în perioada 1 decembrie 2016 – 31 august 2017.

„Voluntar de profesie”, program inovator lansat în anul 2002 de Fundaţia Vodafone Group sub numele „World of Difference”, se desfașoară în prezent în 28 de țări din toată lumea. Programul vine în sprijinul organizaţiilor non-profit, care au nevoie de forţă de munca specializată, dar care nu pot susţine costurile salariale pentru astfel de angajaţi. În cele şase ediții de la lansarea din 2010 a programului în România, 60 de „voluntari de profesie” au lucrat pentru ONG-uri din toată ţara, efectuând un număr de peste 40.000 de ore de muncă.

Despre Fundaţia Vodafone România

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 18 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 963 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale și voluntariatului, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone.