Din suflet pentru suflet

In luna decembrie, impreuna cu colegii mei-Voluntari de Profesie din seria curenta , am avut o actiune umanitara, comuna, desfasurata la Centrul de Îngrijire si Asistenta Ciolpani.
Desi vizita noastra i-a bucurat, ducandu-le, pe langa medicamente si alimente, si cateva mici cadouri, mi-e mi-a fost greu… Mi-a fost greu sa vad singuratatea si tristetea din ochii lor, in spatele zambetelor rasarite pentru putin timp, pe chipurile lor marcate de neputinta….

Dar m-am bucurat la gandul ca, desi cei mai multi dintre apropiatii lor i-au uitat, exista Oameni care, afland de existenta lor, cauta sa ii ajute …atat cat pot…si sper sa afle tot mai multi de ei, sa-i viziteze si sa le insenineze privirile chiar si numai pentru cateva ore….

Parintele Ilie Mirel, parohul bisericii Centrului de asistenta, este un om deosebit care, dupa cum ne-a impartasit colega noastra, Steluta:lucreaza in timpul saptamanii ca sa-si poata intretine familia iar in timpul liber vine la oamenii din Centru, facand totul benevol„. Cu permisiunea parintelui, postez numarul de telefon si adresa de e-mail la care poate fi contactat de cei care doresc sa intinda o mana de ajutor: tel: 0762-922.207,  iliemirel@yahoo.com

 

 

Acelasi lucru sper sa se intample si cu micutii aflati la casa de copii „Inger alb”, unde am fost impreuna cu mai multi parinti de ingeri si cu cativa sustinatori EMMA, in cadrul celei de a 4a editii a actiunii -„Un Gest din Suflet – Cadoul E.M.M.A. de Sarbatori”.

Este o actiune inspirata din doua actiuni umanitare: „Kindness Project” si  “Operation Christmas Child”, a caror idei le-am combinat, creand o actiune EMMA, menita sa aduca bucurie unor copii mai putin norocosi si, in acelasi timp, alinare Parintilor de Ingeri.

Ideea  este ca in memoria copilului pierdut, Parintii de Ingeri ofera cadouri unor copii dezavantajati, acest „gest din suflet” ajutand familiile indoliate in procesul de vindecare, prin exprimarea durerii intr-o modalitate pozitiva, constructiva.

Fiecare mama/parinte de inger/ cuplu umple cate o cutie de pantofi, cu cateva lucruri care ar putea aduce putina bucurie unor copii necajiti.

O mica notita cu numele copilului pierdut este pusa pe acea cutie, pentru ca cel/cea care beneficiaza de actul de bunatate sa stie ca viata si moartea unei persoane plecate conteaza inca….
Ca si la actiunea de la Ciolpani, pe langa pachetele cu cadouri, am dus si alimente si medicamente, coplesind-o pe doamna Viviana Radu, presedinta asociatiei, care printre lacrimi, a spus ca e prima oara cand vin atatia oameni cu bratele pline de cadouri pentru copii si cu multe alte bunuri necesare unui trai decent.

Actiunea s-a desfasurat ca si in anii anteriori, in mai multe orase: Bucuresti, Brasov, Buzau, Dej, Sibiu si Timisoara si profit de ocazie pentru a le multumi si aici, voluntarilor si sustinatorilor EMMA care au facut „Un gest din suflet”…

„Intamplarea” face ca doamna Radu, este si ea mama de inger, infiintand casa de copii, „Inger alb”, in memoria fetei sale…

Din dorinta de a-i ajuta, dati-mi voie sa pun link-ul catre sit-ul lor, unde sunt postate mai multe detalii: http://copiiingeralb.ro/

Ajutoarele sunt binevenite oricand, nu numai de Sarbatori….

Se spune ca „Toti oamenii sunt trecatori dar nu toti trecatorii sunt Oameni. Daca nu vrei sa fii un simplu trecator, fii Om”.

Sunt o norocoasa ca mi-a fost dat sa intalnesc Oameni si vreau sa cred ca tot mai multi dintre cei cu care ne vom intersecta…sau nu , vor alege sa nu ramana doar simpli trecatori.

Doamne ajuta!