Emotii, evenimente si o lectie de creatie handmade

Ah, ma gandesc de unde sa incep a va povesti despre saptamana plina si superba pe care am avut-o impreuna cu copiii, mamele sociale, voluntarii veniti din departari, dar si despre petrecerea care a incheiat zilele senine de toamna ale saptamanii trecute.

Da, va spuneam (in imagini) ca am avut prima intalnire cu copiii inclusi in programul DVI (Deprinderi de viata independenta) iar pe langa asta echipa se pregatea intens de un eveniment ce a avut loc in Satul Bucuresti, cu voluntarii de la Menzies Aviation. Au fost 12 volunatari prietenosi veniti din multe colturi ale lumii: Africa de Sud, Irlanda, Islanda, California, New York, Cehia. Ne-am inteles foarte bine si am lucrat in echipa. Ne-am organizat in asa fel incat o parte din voluntari pictau tablouri impreuna cu mamele si copiii, iar ceilalti lucrau la construirea unui foisor-surpriza in curtea Satului. In prima zi a evenimentului am pictat 12 panouri (ne-am pictat un pic si hainele ca sa se vada ca am muncit ), avand parte si de o zi cu soare, iar a doua zi volunatarii au lucrat la finalizarea foisorului. Cele 12 panouri au fost expuse pe gardul care inconjoara Satul, urmand ca restul de 48 realizate de copii in cadrul clubului de pictura sa fie puse pe parcurs.

Dar sa nu ma mai lungesc cu vorba, ci sa va si arat cele spuse:

 

 

 

 

 

Ne-am dorit sa le oferim cate un mic cadou voluntarilor care s-au implicat in proiect si care sa le ramana ca amintire atat din Romania, cat si de la copiii din Sat. Dupa ce am gasit materialul necesar pentru a face cosuletele handmade, ne-am pus serios pe treaba. Tot procesul a durat cateva ore, timp in care am dat dovada de o adevarata lectie de creatie. Imaginatia si creativitatea au atins cote maxime si uite asa mi-am descoperit abilitati de artist la care nici nu m-am gandit vreodata. A meritat experienta!

Va spun un secret: am primit si comenzi de la prieteni pentru astfel de creatii, ca sa vedeti ca e treaba serioasa.

 

Rezultatul a fost pe masura, la fel si multimea de felicitari din partea copiiilor, a echipei si a voluntarilor straini.

 

Seara de vineri s-a incheiat cu dezvelirea foisorului si cu o petrecere la care au participat toti copiii din Sat, voluntarii, mamele si invitatii speciali.

 

Povestea merge mai departe…