Happy Halloween!

Am realizat ca cel mai frumos lucru pe care il fac de cand sunt Voluntar de Profesie e sa redevin si eu copil. Iar cea mai frumoasa parte a copilariei o reprezinta jocul. Cum eu ii invat engleza pe copiii de la Centrul de Zi “Danut”, m-am gandit sa profit de o sarbatoare de peste hotare, si sa le arat cum petrec de Halloween alti copii de varsta lor, in tari straine.

Astfel, ziua a inceput alaturi de prescolari, carora le-am aratat o fantoma sculptata intr-un dovleac si o tartacuta “speriata”. Cei mici erau tare curiosi sa afle cum am reusit sa le sculptez si au intors dovleacul pe toate partile.

Le-am incurajat curiozitatea printr-un joc potrivit varstei lor, asa cum se poate vedea si in imagini. Le-am pregatit dovleci decupati din carton si lipici, iar ei au reusit sa lucreze in echipe de cate doi si au pus aceste puzzle-uri la un loc.

Pentru ingeniozitate si spirit de echipa au primit cate un abtibild cu motive de Halloween, pe care si l-au lipit pe hainute.

Pentru a fi in ton cu sarbatoarea, le-am pregatit fiecaruia cate o masca, de care nu mai voiau sa se desprinda. Daca ar fi avut de ales ar fi stat cu ele pe fata toata ziua. Au incercat sa ma sperie, insa erau atat de draguti cu mastile puse incat nu m-am indurat sa nu le fac pe plac si m-am prefacut a fi tare infricosata.

Apoi, conform traditiei, le-am citit o poveste infricosatoare dintr-o carte plina de personaje 3D si sunete pe masura. Fiindca au fost tare incantati, le-am aratat cat de simplu se pot confectiona felicitari asemanatoare.

In afara de cele 3D, le-am adus fiecaruia cate o felicitare de colorat. Au folosit de zor creioanele, colorand felicitarile si au fost fericiti sa afle ca le pot lua acasa sa le arate parintilor. I-am invatat pe copii si cateva cuvinte in engleza, specifice sarbatorii de Halloween, i-am ajutat sa faca decoratii si le-am oferit un desert in spiritul acestei zile.

Iata intreaga expozitie:

Dupa-amiaza, au sosit si scolarii si am reluat cu ei activitatile de construit un dovleac de Halloween folosind forme din carton, demonstratii de felicitari tridimensionale, schimb de masti si povesti infricosatoare. Trei dintre ei au fost tare ingeniosi, inventand pe loc povesti scurte despre Halloween. Acestea au iesit mai mult amuzante decat infricosatoare, dar noi am apreciat efortul si ideile lor inovatoare.

O zi plina de jocuri si activitati frumoase alaturi de copiii “mei”. A fost placut sa observ cat de creativi si de curiosi devin, stimulati de o sarbatoare nu tocmai traditionala, dar controversata, precum Halloween-ul.