In premiera – duminica, 11 martie, ora 21.00, Antena 3

Duminica, 11 martie, la ora 21.00, pe postul Antena 3, in cadrul emisiunii „În premier?”, va fi difuzat reportajul la care s-a lucrat timp de 3 luni si despre care am mai pomenit in postarile anterioare.

Am MARI emotii!!! …Pentru ca este un subiect foarte delicat…cu o mare incarcatura emotionala care va soca, va revolta, va pune oamenii pe ganduri si ii va face, sper eu, sa aprecieze mai mult ceea ce au…dar si ce nu au….devenind astfel mai dispusi sa ii ajute pe cei din jurul lor….

Pentru ca s-a strans foarte mult material, nu va putea fi aratat tot, din pacate, dar chiar si asa cred ca editia de duminica viitoare va avea un impact mare…Cel putin asta imi doresc, in speranta ca vom deschide minti si suflete…

Vor fi aratate imagini…in premiera, asa cum nu au mai fost date vreodata pe posturile noastre de televiziune….

Acest lucru nu ar fi fost posibil in primul rand fara acceptul catorva dintre parintii de ingeri pe care i-am cunoscut prin intermediul Organizatiei E.M.M.A. si care, intelegand necesitatea realizarii si difuzarii acestui reportaj, si-au infruntat emotiile, teama de a le fi rascolita durerea chinuitoare si retinerile vizavi de reactia celor care vor vedea materialul.

Doresc sa le multumesc si pe aceasta cale curajoaselor mamici de inger: Alina V., Angela V., Daniela  G., Ioana D., Loredana M., Luminita C., Nicoleta Nedelea L., Oana. P, Roxana C.,  si deosebitului cuplu Simona si Alin B. pentru efortul, puterea, curajul si intelepciunea de care au dat dovada, acceptand sa apara in acest documentar. De fapt, sunt convinsa ca multi alti Parinti de Ingeri ar fi fost dispusi sa faca acest lucru, in onoarea memoriei copiilor lor si pentru a ajuta alti Parinti de Ingeri si-mi pare rau ca nu i-am putut include pe toti dar sper ca acest documentar sa fie doar…prima parte… doar primul pas…. 

Apoi, realizarea documentarului, nu ar fi fost posibila fara deschiderea echipei „In premiera” fata de un subiect ocolit de cei mai multi, fie ei reporteri sau nu, tocmai datorita neputintei de a curpinde, de a intelege si de a accepta moartea unui copil si durerea sfasietoare a parintilor sai….

Asadar doresc sa le multumesc si pe aceasta cale, minunatilor reporteri ai echipei „In premiera”, condusa de experimentata realizatoare Carmen Avram:  Evghenia Kironaki, Liviu Dochita, Mihai Dina, Romana Puiulet si Stefan Buzoianu, care au muncit mult la un material foarte greu de realizat, nu atat din cauza volumului mare de munca cat din cauza gradului foarte mare de impresionabilitate, al subiectului ales.

Nu pot sa nu-i multumesc (si pe aceasta cale 😉), Dr. Catalin Cirstoveanu care ne-a oferit posibilitatea de a include in documentar poate cele mai dramatice momente…atunci cand am creat kit-ul de amintiri E.M.M.A. pentru parinttii micutului George, devenit ingeras la cateva zile dupa o interventie chirurgicala realizata de o echipa de medici extraordinari dar din pacate prea tarziu…din motive….greu de acceptat….

I-am lasat la urma pe cei care au insa intaietate in tot ce este legat de Organizatia E.M.M.A. – copiii plecati prea curand de langa noi…..datorita carora facem, ce facem…Nu numai din iubire pentru Ei si pentru a le pastra memoria vie ci si pentru a da sens pierderii lor, ajutand pe toti cei care sunt sau vor deveni Parinti de Ingeri si au nevoie de sprijin….si pentru a transforma lumea in care traim intr-un loc mai bun….

Multumesc pana la stele si inapoi micutei mele Emma-Nicole dar si ingeraselor Cristina Maria , Ioana Valentina , Natasha Georgiana , Romina Ioana , fratilor ingerasi David si Alexandra , ingerasilor Alexandru , Darius Claudiu , Darius-Stefan , Stelian , Zazi si tuturor ingerasilor care ne dau putere si ne vegheaza de departe….si totusi de atat de aproape…

Zbor lin, iubiti ingerasi!

Multa putere, dragi parinti!

Vizionare …iluminatoare, dragi telespectatori!

Doamne ajuta!