In tabara cu Hercules

Dupa o tabara la Cisnadie, unde am invatat foarte multe de la cei de la Arc si unde am cunoscut multi oameni frumosi, am plecat in Tabara Hercules. Am ajuns in Satic undeva in jur de ora 18, unde i-am gasit pe copii in plina desfasurare. Sub privirea atenta a doamnei Petruta si a celorlalti membrii ai echipei Hercules, cei 40 de copii erau impartiti pe activitati. Unii jucau volei, altii cantau Carolina, sareau coarda, se dadeau in leagane sau se jucau cu mingea. Dupa ce s-a dat stingerea, am planuit programul pentru zilele urmatoare.
In fiecare dimineata, la 7.30, domn’ profesor, inarmat cu o vuvuzela, dadea trezirea. Primul suflu de nevoie, al doilea pentru cei mai putin matinali, al treilea…clar pentru propriu amuzament! :) Dupa o inviorare si un mic dejun hranitor, plecam in drumetii. Fie ca era vorba de o pestera, de barajul satic, de jocuri in poienite, de stropit cu apa, copiii s-au bucurat de fiecare moment si de fiecare poveste ce venea cu locul respectiv(reala sau mai putin reala :))
Dupa pranz, pentru ca era foarte cald, am facut ateliere la umbra, unde fetele au impletit bratari pentru ele, dar si pentru baieti. Si nu pentru ca nu ar fi avut energie :), ci pentru ca stim ca le plac dulciurile, fiecare zi a fost dulce: Ziua de Ciocolata, Ziua de Acadele, Ziua de Inghetata sau Ziua de Clatite.
Serile le-am petrecut fie afara jucandu-ne in aer liber, fie dansand sau cantand la karaoke sau la focul de tabara. Baietii au fost foarte bucurosi cand au auzit ca vom vedea Fast and Furious 7. Au savurat fiecare secventa si se  intreceau in cunostinte in ale masinilor.
In ultima zi a avut loc festivitatea de premiere. Pentru ca voiam ca toti sa primeasca un premiu, am avut nominalizari din cele mai ciudate si diferite categorii: cel mai cret par, cei mai multi km alergati la saritul corzii, cea mai curata camera, cei mai cuminti, cei mai obraznici, cei mai mancaciosi, cine a primit cele mai multe bratari de la fete.
A fost o experienta importanta si pentru mine atat tabara cat si toata aceasta perioada petrecuta cu ei, ca voluntar de profesie. Alaturi de ei am invatat sa ma bucur de orice moment si sa apreciez ceea ce am. Am invatat sa multumesc si am invatat sa daruiesc.
Multumesc Fundatiei Vodafone pentru oportunitatea de a merge in tabara cu acesti copii minunati si cu tot ceea ce inseamna echipa Hercules!
DSC_0072 DSC_0209 DSC_0255 DSC_0276 DSC_0279 DSC_0281  DSC_0534 DSC_0559 DSC_0674 DSC_0754 DSC_0854 DSC_0869 DSC_0903