In vizita prin Targoviste

Saptamana trecuta, am scos micutii la plimbare pentru o scurta vizita la Complexul National Muzeal « Curtea Domneasca » Targoviste (http://www.muzee-dambovitene.ro/ro/). Astfel, cu sprijinul Domnului Director al Complexului am putut vizita Biserica Mare Domneasca, Turnul Chindia, Palatul Domnesc, Biserica Sf. Vineri si Casa Balasa.

Fiind la prima iesire cu acestia, am avut emotii, insa doamnele de la Centrul « Danut », impreuna cu trei mamici si doamna Cornelia Milea (Presedintele ARED Targoviste) ne-au insotit si au facut ca aceasta mica plimbare sa fie sigura si distractiva pentru copii.

Iata-ne aici, nerabdatori sa plecam la drum si primind ultimele indicatii.

 

Odata ajunsi la Biserica Mare Domneasca, am vrut sa vedem de cati copii e nevoie sa incercuiasca clopotul acesteia. Apoi am iesit, si am facut o poza de grup pentru a o pastra ca amintire.

 

Am coborat apoi la subsol, printre ruinele Palatului Domnesc, unde am mai destins putin atmosfera, i-am strans pe copii in cerc, am facut trenuletul si am cantat impreuna.

 

Scurtele povesti despre Vlad Tepes, Biserica Domneasca, Palat si domnitori i-au facut curiosi si au continuat sa priveasca ruinele din jurul lor si tunelul ce le strabate.

 

Am incheiat plimbarea cu promisiunea ca vom reveni la Turnul Chindia, simbolul orasului Targoviste, peste cativa ani, cand vor creste mari. Cei 27 de metri si cele 122 de trepte in spirala ale turnului, ne-au oprit momentan in dorinta noastra de a vedea tot orasul de sus.