Inca zambesc cand ma gandesc cat de haiosi au fost picii nostri.

 

Au trecut cateva zile de la primul eveniment la care am contribuit in calitaea de voluntar de profesie, dar inca zambesc cand ma gandesc cat de haiosi au fost picii nostri.

Au fost intrebati ce cred ei ca reprezinta o banca si cei mici au raspuns in cor: o tipografie care face tipareste multi bani; cu totii ne-am distrat teribil J

A fost frumos si emotionant atunci cand primul bord al Bancii Copiilor Responsabili de la Hercules a predat stafeta noului bord si a explicat si celor doua organizatii nou intrate in proiect despre registrele de evidenta a banilor, despre completarea formularelor de depunere a banilor, despre optiunile pentru care pot sa depuna banii (cumparare jucarii, rechizite, ajutorare un batran, coleg, investire in afaceri), despre dobanda si  nu in ultimul rand despre responsabilitatile directorului, supervizorului, casierului si consilierului.

Discutau si explicau cu mult patos derularea operatiunilor.

Dupa ce au aflat toate informatiile, cativa copilasi care aveau cate un leu, doi lei in buzunar i-au si depus la banca lor. O caseta cu cheie este “seiful” bancii.

Ce sa va spun o banca in toata regula J

Mi-am propus sa urmaresc indeaproape activitatea bordului Bancii Copiilor Respomnsabili filiala Hercules si va voi tine la curent.

Daca doriti sa derulati in organizatiile voastre astfel de proiecte de educatie financiara, sa invatati copilasii sa-si cheltuiasca responsabil banii, sa faca economii si chiar sa initieze mici afaceri va stau la dispozitie cu orice informatie.