Începutul unei frumoase povești la Iași, alături de echipa Little People…

A trecut o lună și jumatate în calitate de Voluntar de Profesie în cadrul Asociației Little People și nu am sesizat când a zburat timpul. Normal, timpul, acum, se măsoară în povești pline de speranță, construite zilnic alături de copiii și adolescenții din secția de hemato-oncologie din cadrul Spitalului Clinic de Copii ”Sf. Maria” Iași!

Experiența de voluntar a fost de un real folos în a face un plan de acțiune în fiecare zi și a construi activități terapeutice pentru fiecare întâlnire cu copiii și adolescenții. Am acordat atenție organizării mai bune a programului voluntarilor la spital și am facilitat comunicarea dintre membrii echipei de voluntari. M-am bucurat de sprijinul și susținerea voluntarilor în a perfecționa activitățile terapeutice și în a consolida o echipă unită și profesionistă de lucru. Sunt atentă la ceea ce este nevoie ca lucrurile să meargă bine în mica noastră familie din Iași, și sunt tot mai mândră de activitățile construite împreună și de implicarea voluntarilor!

Un eveniment important pentru mine a fost organizarea și susținerea campaniei de strângere de fonduri ”Poți și Tu!”, în cadrul ansamblului urbanistic Palas, pentru a marca ziua de 2 Octombrie – Ziua Internațională a Supraviețuirii Cancerului și de a promova mesajul Clubului Temerarii – clubul adolescenților români supraviețuitori de cancer, fondat de Asociația Little People în anul 2006.  Campania s-a bucurat de un mare succes datorită numărului mare de oameni care au vizitat standul galben al Asociației, cu o receptivitate impresinantă față de activitățile și materialele prezentate, oferind suport cauzei noastre prin achiziționarea de brățări galbene ce răspîndesc mesajul pozitiv al supraviețuirii  – ”Temerarii știu că se poate – Poți și Tu!”. Această campanie a reușit să crească nivelul de conștientizare și susținere locală și a fost vizibilă totodată și în presa locală prin intermediul interviurilor oferite de membrii Clubului Temerarii.

Alături de colegii mei din Asociația Little People, am promovat în cadrul comunității ieșene, în cadrul diferitelor instituții, a organizațiilor nonguvernamentale și a firmelor, mesajul specific Zilei Internaționale a Supraviețuitorului de Cancer (purtarea unui accesoriu de culoare galbena în semn de respect și suport pentru supraviețuitorii de cancer), demers prin care ne-am bucurat de suport din partea publicului larg și am  oferit un mesaj pozitiv puternic în comunitatea locală.

Am avut șansa de a participa la diferite evenimente medicale și sociale organizate în Iași și de a-l prezenta medicilor pe Leul Curajos și activitățile sale  minunate pe care le oferă acesta în fiecare zi copiilor din secția de hemato-oncologie. Participanții și invitații la aceste evenimente l-au îndrăgit pe Leul Curajos și l-au încurajat să continue munca sa specială cu copiii.

Am fost mândră să fiu alături de Leul Curajos, un personaj atât de carismatic, să ofer detalii despre proiectele noastre desfășurate în secția de onco-hematologie și despre rezultatele extraordinare observate în cadrul interacțiunii cu copiii și adolescenții.

O parte importantă a activităților mele zilnice a fost cea de fundraising. Am avut emoții să vorbesc cu posibili sponsori despre proiectele asociației dar mi-am dat seama că aceste emoții dispar și reușesc să găsesc cuvintele potrivite pentru că împărtășesc celorlați povești ale unor învingători în lupta cu cancerul.  Am inventariat locații posibile pentru plasarea de cutii de donații, în vederea extinderii modalităților de suport a activităților asociației din Iași și am găsit oameni deschiși și interesați să ofere sprijin pentru proiectele noastre.