Inima Copiilor – cazuri sociale

Multa lume stie despre realizarile Asociatiei Inima Copiilor de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti (Departamentul de Cardiochirurgie Pediatrica si Noua Sectie de Terapie Intensiva Nou Nascuti), dar mai putini stiu ca asociatia are in grija si cateva familii cu copii bolnavi de inima.
Despre doua astfel de cazuri am facut, impreuna cu cei de la asociatie, doua materiale video.

Primul film prezinta cazul lui Alexandru Leuca, un copil de 12 ani, operat de 3 ori pe inima, care trebuie sa vina la control o data la o luna si jumatate de la Botosani la spitalul Marie Curie din Bucuresti.
Pentru ca face parte dintr-o familie nu foarte instarita, Asociatia Inima Copiilor acopera costul transportului, pentru el si mama lui, de fiecare data.

Povestea lui Alexandru Leuca poate fi vazuta la linkul de mai jos:

Cel de-al doilea film prezinta cazul lui Nicolas Pal, un baiat de 5 ani din Pitesti, care a fost operat pe inima la Marie Curie, cu ajutorul Asociatiei Inima Copiilor.
Dupa operatie Nicolas trebuie sa vina periodic de la Pitesti la spitalul Marie Curie din Bucuresti, pentru control. Pentru ca nici familia lui nu poate sustine aceste cheltuieli, Asociatia Inima Copiilor acopera de fiecare data costul transportului pentru el si bunica lui.

Povestea lui Nicolas Pal poate fi vazuta la linkul de mai jos: