Intro

Salut! Eu sunt Ciprian, student la master si de profesie voluntar sau altfel spus, participant la programul “Voluntar de Profesie”. Detalii despre acest program pot fi gasite la adresa http://www.vodafone.ro/despre-noi/implicare-sociala/fundatia-vodafone/voluntar-de-profesie/index.htm.

De multe ori ajungem sa ne intrebam cum e sa fii de cealalta parte… ca persoana evaluata te intrebi cum e sa fii evaluator, ca spectator te intrebi cum e sa fii actor si mai ales ca un simplu vizitator pe site-ul anterior mentionat te intrebi cum e sa faci parte din echipa castigatoare. Ei bine asa am ajuns in aceasta echipa: printr-o simpla intrebare: de ce sa nu incerc? Si in acelasi timp am zis ca prin intermediul acestui blog sa iti ofer tie, cititorule, cat mai multe informatii despre cum e sa fii aici. Poate ca ai dori sa faci parte din echipa noastra si ai anumite indoieli sau poate intrebari…

Chiar asa! Daca ti-ar placea sa fii Voluntar de Profesie la urmatoarea editie, te invit sa urmaresti acest blog- experienta voluntarilor iti va fi cu siguranta de ajutor si te va motiva!

Pana atunci insa, sa vedem cum a inceput povestea in cazul meu.

Cu cca 3 luni in urma vizitam site-ul cu pricina si ramasesem surprins sa vad cate lucruri frumoase pot realiza acesti voluntari de profesie in numai sase luni. Si atunci a aparut ideea: e usor sa faci bine! Dar ce presupune acest program? Sau mai bine zis…ce este acest program vazut din perspectiva voluntarului?

Dincolo de prezentarile formale, acest program iti ofera sansa ca timp de sase luni sa traiesti un vis frumos. Nu genul de vis in care stai la plaja pe o insula exotica…ci acel vis in care tu faci lumea mai buna ajutandu-ti aproapele iar satisfactia personala e garantata!

Eu de exemplu mi-am propus sa-mi ajut aproapele hipoacuzic.  Sa il ajut sa isi atinga limitele iar uneori chiar sa le si depaseasca. Sa devina mai bun decat ieri, iar intr-o buna zi sa devina si el un ajutor pentru aproapele lui. Astfel am zis sa organizez cursuri gratuite de matematica si informatica pentru persoanele hipoacuzice cu scopul de a-i ajuta sa aiba minimul de cunostinte necesare unui parcurs decent in viata. Acum, daca ar fi sa vorbesc despre asteptari, a schimba lumea cu siguranta nu se afla pe lista asteptarilor. In schimb, insa, pot face mici bucatele din ea sa mearga mai bine si astfel lumea sa devina putin mai buna.

Pe parcursul celor sase luni am sa revin cu informatii privind desfasurarea proiectului si astfel sa vedeti cum prinde viata o idee, trecand de la teorie la practica. Asadar draga cititorule, ai putina rabdare cu mine. Sunt primii pasi ca blogger si la fel ca un copil de 2 ani ma impiedic si cad des. Dar in timp voi creste si cine stie, poate voi ajunge un Bolt!