Invatam sa gatim si plantam brazi

Daca nu v-am spus inca, o fac acum: sa lucrezi cu copiii este cea mai frumoasa experienta pe care o puteam trai. Ma bucur de nebuniile pe care le fac si le spun, de felul cum privesc lucrurile si invat de la ei cum sa fiu copil. Impreuna ne cunostem si mergem pe un drum care sa le fie benefic si care sa ii ajute sa fie independenti. Copiii de aici au povesti de viata care te sensibilizeaza si te impresioneaza intr-un mod profund. De cele mai multe ori sunt sinceri si iti transmit din starile pe care le traiesc.

Am avut ocazia sa ii urmaresc cum comunica cu ceilalti cand sunt la cumparaturi, cum isi aleg legumele si alimentele pentru a prepara diferite feluri de mancare. Dupa ce am pregatit ingredientele, ne-am baricadat in bucatarie si ne-am jucat de-a ”micii bucatari”. O adevarata munca in echipa! Cu totii au contribuit la gatit, ba chiar se vedea pasiunea cu care au preparat mancarea.

Supa de galuste o sorbeai din priviri iar clatitele cu finetti au iesit o nebunie delicioasa!

 

 

Sigur vi s-a facut foame dupa ce ati vazut imaginile graitoare.

 

Si cum in Satul Bucuresti se intampla multe evenimente, sambata a fost o actiune de plantare de brazi, in fata fiecarei case. Copiii au ajutat voluntarii la plantat, s-au implicat admirabil in activitate si abia asteapta sa vina Craciunul ca sa impodobeasca brazii din curte. Chiar daca lopetile si cazmalele au fost mai mari decat copiii, acestia nu s-au dat batuti si au sadit brazi cu mare drag. Asa ne dam seama cat de mult se implica si cunosc ce inseamna responsabilitatea.

 

 

Lucrurile mari se intampla cu oameni mici si daruire. Eu cred in copiii de aici si abia astept sa va mai impartasesc din experientele noastre.