Jurnal de santier :)

Pe 2 octombrie, dis de dimineata am plecat catre Craiova, mai precis in localitatea Preajba, pentru a lua parte la programul “Big Build”, dezvoltat de Asociatia Habitat for Humanity Romania in parteneriat cu Fundatia Vodafone. Proiectul isi propune sa construiasca 4 case pentru familii cu unul sau doi copii, cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani, familii care au povesti de viata care mai de care mai emotionante si care nu au avut pana acum ocazia de a spune “avem casa noastra”.
Odata ajunsi pe santier am putut vedea cu ochii mei amploarea proiectului Big Build, dupa primirea echipamentului de protectie format din manusi, casca de protectie si ham de siguranta, am primit toate informatiile necesare privind siguranta noastra si a celor din jurul nostru.
Am strigat in cor: “ Sa trecem la treaba !!!” si am plecat fiecare grup de voluntari la casa unde am fost repartizati. Am avut onoarea sa lucrez cu doi colegi din proiectul “ Voluntar de Profesie”(Radu si Adrian), alaturi de ei am ajutat la placarea casei cu polistiren, la ridicarea panourilor pentru acoperis si la montarea stachetilor pentru tigla.
Spre sfarsitul zilei am avut ocazia sa stau mai mult de vorba cu Nicolae, proprietarul viitoarei case unde am ajutat, cu o voce blanda si profund emotionat mi-a zis “De sase ani , de cand ne cunoastem stăm numai pe drumuri , cred ca ne-am mutat de 10 ori. Nici nu ne-am căsătorit legal, am scos doar un livret de familie când s-a nascut Daniel, am avut numai necazuri si nu ne-a mai stat gandul la nuntă”. Am simtit in acele momente cum ochii mi se umezesc brusc si corpul imi este cuprins de o emotie puternica. I-am strans mana lui Nicolae si ne-am despartit primind invitatia de a reveni oricand la el acasa: “ Acum stii unde sa ma gasesti…
Multumesc Fundatiei Vodafone Romania pentru aceasta minunata ocazie de a participa la “Big Build 2012” cu siguranta o sa particip si anul viitor la acest program pentru ca “ Impreuna suntem mai puternici !” :)