O iarna mai calduroasa pentru 7 familii din Vizuresti

Inceputul acestei ierni ne gaseste tot in comunitatea Vizuresti, jud. Dambovita, alaturi de oameni dragi, care de fiecare data ne-au surprins placut cu determinarea, dorinta de munca si dedicarea lor cauzei comunitatii Vizuresti. Dupa incheierea Big Build, ei au ramas oamenii de baza alaturi de care Habitat for Humanity Romania a lucrat pentru finalizarea lucrarilor la casuta de cultura si grupul sanitar al scolii, la reabilitarea dispensarului si termoizolarea gradinitei, dar si la repararea acoperisului scolii.

In luna noiembrie, activitatea s-a mutat in curtile a 7 familii din Vizuresti care aveau mare si urgenta nevoie de repararea si termoizolarea caselor, pentru ca acestea sa poata trece cu bine peste iarna. Nevoile si conditiile in care traiau sunt greu de descris in cuvinte, asa ca voi lasa cateva poze sa vorbeasca de la sine.

Materialele de constructii ramase in urma Big Build (OSB, placi de gips-carton, vata minerala, scanduri, ciment, adeziv, cuie, unelte etc.) au fost distribuite familiilor selectate si folosite de catre acestea la repararea casutelor lor. Experienta si cunostintele pe care membrii familiilor le-au acumulat in timpul voluntariatului pe santierul Big Build s-au dovedit, de asemenea, de mare folos, asa incat, ei au avut toate cele necesare pentru a-si „mesteri” singuri casutele. Au beneficiat in permanenta si asistenta din partea Habitat, dar cel mai important este faptul ca au invatat sa isi valorifice resursele locale, sa se ajute reciproc si sa lucreze impreuna.

Casute refacute cu materialele ramase in urma Big Build: