O luna magica

Decembrie a fost o luna foarte incarcata, cu multe pregatiri si multe evenimente. O luna in care am acumulat experiente noi dar si multe amintiri placute.

Ca peste tot, sarbatorile de sfarsit de an au guvernat intreaga luna. Copiii au fost foarte energici si entuziasmati la gandul ca ne va vizita Mosu’.  Astfel, s-au pregatit indelung pentru acest moment, folosindu-se de traditii, la fel ca si in anii precedenti.

Cativa baieti s-au deghizat in “Banda lui Iancu Jianu” si i-am ajutat sa-si confectioneze recuzita (pusti si sabii din lemn), fetele au batut din poarta in poarta pentru a imprumuta costume nationale, altii au confectionat impreuna cu mine capra si steaua pentru colindat sau au pregatit scenete pentru serbarea de sfarsit de an . Cei peste 200 de copii s-au bucurat cu totii de magia sarbatorilor si au trait fiecare moment cu placere.

Decorarea «Clubului cu Lipici», mirosul imbietor al produselor de patiserie pregatite de fete la clubul de gastronomie (negrese, cornulete, covrigi cu mac si susan, gogosi umplute cu gem), colindele si serbarea au creat o atmosfera de poveste. O poveste din care, la fel ca acum multi ani, fac si eu parte. Doar ca de aceasta data eu sunt cel care daruiesc, nu cel care primesc. Sau poate ma insel……., eu sunt cel care primesc cel mai mult. Primesc zambete, bucurie, fericire, incredere si speranta. Toate din partea a peste 200 de copii si a unui personal de care m-am atasat foarte mult.

Si la final, momentul mult asteptat: vizita lui Mos Craciun care le-a adus la toti cei 234 de copii cate un cadou.

Dar cadoul meu a fost de departe cel mai frumos dintre toate. Cadoul meu a fost increderea pe care cei de la Fundatia Vodafone si de la Fundatia de Sprijin Comunitar mi-au acordat-o mie, unui tanar de 19 ani. Port in suflet speranta ca nu-i voi dezamagi.