O zi de naștere…altfel

Acum câțiva ani am citit un articol pe un blog care făcea referire la o platformă de strâns fonduri pentru proiecte sociale – galantom.ro. Prima dată când am intrat pe site mi s-a părut haos. Multe pagini, multe organizatii, persoane care doreau sa stranga fonduri, foarte multe informatii. Mi-am zis ca probabil este o platformă folositoare din moment ce multe persoane si organizatii aveau pagini si susțineau diferite proiecte, dar mie mi s-a părut prea complicat, până de curând… Într-o discuție cu o persoană care se ocupă dar de strângere de fonduri pentru un ONG local am aflat că această platformă funcționează foarte simplu și îți dă ocazia să faci tot felul de lucruri ,,nemaiauzite” – să îți donezi ziua de naștere, să îți donezi nunta, botezul copilului etc. Ce înseamnă de fapt asta? Nu donezi evenimentul în sine, ci rogi persoanele care participă la eveniment sau nu neapărat, să doneze banii cu care ar contribui la evenimentul tău către o cauza pe care tu dorești să o susții.

După ce am rezolvat chestiunile administrative alături de Andrei Chirtoc, de la galantom.ro, am reușit să facem o pagină a asociației, dar și pagina prin care eu le-am oferit ocazia tuturor cunoscuților și nu numai, să doneze cât au considerat ei către hidroterapie, astfel oferindu-mi un cadou de ziua mea. Am fost placut surprinsă să văd că mesajul meu, care inițial a fost diseminat doar pe Facebook, a ajuns la persoane pe care nici măcar nu le cunosc. De fapt, prima donație (una foarte generoasa – 300 RON) a fost din partea unei persoane pe care nu o cunosc. După ce am bătut pe toată lumea la cap că anul acesta nu vreau cadouri ci bani pentru copiii de la hidro, oamenii s-au conformat și au donat :). Mă bucur din tot sufletul că am strâns 1610 RON, dar voi lăsa pagina activă, în caz ca mai sunt persoane care încă nu au reușit. (click aici)

Este adevărat că a fost o zi de naștere specială, nu doar pentru că am avut un accident la genunchiul drept si mi-am petrecut-o mai mult în pat decât cu oaspeți, ci mai ales pentru că nu am trecut prin bucuria de a răvăși pungi de cadouri, ci prin aceea de  a da refresh la pagina de pe galantom :).  Nu regret niciun moment gestul făcut, mai ales că invaliditatea mea temporară m-a ajutat să înțeleg poate puțin mai bine situația copiilor/ adulților care au o problemă permanentă.

Le mulțumesc din tot sufletul tuturor celor care au făcut donații si au scris urări minunate cu ocazia zilei mele de naștere!

11040821_10152835495423227_7119850_n