O zi la Sulina

Este ora 8:00 am, deja ma trezesc la aceasta ora, fara sa am nevoie de alarma. Ma pregatesc rapid, imi iau rucsacul, camera si plec…copii au nevoie de cineva sa ii motiveze, sa ii faca sa rada si azi…copii au nevoie de puterea exemplului…pozitiv, in viata lor. Am auzit atatea intamplari…triste, foarte triste, prin care copii au trecut, astfel incat atunci cand vad un zambet imi spun:”Azi, am reusit…maine trebuie sa o iau de la inceput”

Am ajuns la centru si impreuna cu D-na Ilinca, D-na Geta si D-na Steluta pregatim copiilor inca o zi la centrul nostru…o mancare calda si gustoasa, lectii si teme, zambete, situatii neprevazute, rezolvari neprevazute…toate au loc in fiecare zi la Sulina, un oras mic, dar care ascunde multa viata.

„Au venit copii” aud in trecere, copii vin pe rand de la scoala, in functie de ora la care au terminat orele. Azi facem temele si lectii suplimentare, si apoi terminam scrisorile si le pozam, pozam si copilasii. Acum suntem la masa, un copil se roaga…stie Cui sa ii multumeasca si sa ceara binecuvantarea…unui Tata care nu ne-a parasit niciodata, care nu s-a imbatat si nici nu ne-a lasat vanatai. Este Tatal care ne ajuta, ne invata, ne mustra si ne zambeste in fiecare zi…Da, este Tatal perfect.

Trecem de la masa, la lectii…fac temele de la scoala, fac teme de la centru si gasesc timp si efort sa faca si teme suplimentare. Copiii pot, au potential si vor…poate este ceea ce conteaza, vor sa invete, iar noi incercam sa le asiguram cadrul optim in fiecare zi. Dupa lectii, ei incep sa isi scrie scrisoarea simpla, sincera si pura pentru Mosu’…nu cer multe lucruri, nu isi pot imagina ca Mosu’ poate veni si in Sulina. O fetita ii cere mosului sanatate si 10 pixuri, pentru ca mai are 5 frati acasa, un alt copil ii recunoaste Mosului ca nu a fost cuminte, dar nu ii cere mai nimic. Le zambesc si ii incurajez ca ii poate cere Mosului si hainute, ghete, jucarii, pentru ca el are multe si le poate aduce. Am invatat multe lucruri de la ei si vreau sa ma „razbun”, vreau sa ii invat si eu tot ce stiu, vreau sa le ofer timpul meu, cunostintele mele…Copiii merita mai mult, pe langa potential, au dragoste, au un suflet mare si plin de puritate.

Terminam in jur de ora 17:15, eu raman pana mai tarziu, este trecut de ora 19:00, trebuie sa descarc pozele si sa ma adun un pic…mai este un pic si azi devine ieri…de fapt este ziua de ieri, azi am alte lucruri de facut.

Cu multa dragoste,

George impreuna cu toata echipa de la Sulina :)