Ora de povesti

Lectiile impreuna cu prescolarii au continuat in acelasi spirit ca si saptamana trecuta. Micutii fac progrese la numarat si sunt din ce in ce mai entuziasmati de balonasele ce le poarta numele, intrebandu-ma mereu care le apartine. Cativa dintre ei s-au aratat a fi tare nerabdatori sa le vada urcand pe tabla.

In weekend, in timp ce imi pregateam lectiile pentru ei, mi-am zis ca nu ar fi rau daca am avea si ora de povesti. Astfel, dupa lectiile obisnuite le-am citit prima poveste. Veti fi suprinsi sa aflati ca povestile le erau straine multora dintre ei. Am repetat cifrele impreuna cu „Ursuletul si prietenii lui” si s-au aratat a fi tare incantati sa auda „Puisorul curios” si sa vada cum diverse animalute se miscau pe masura ce intorceam paginile si ieseau parca din poveste (le-am citit dintr-o carte 3D). Unui grup de scolari am citit „Luna-Betiluna si Dora-Minodora in tara lui Peste-Mamaliga-Prapadeste”. Va imaginati chicotelile lor la fiecare rima si cat de concentrati priveau imaginile din poveste. Imi doresc sa le trezesc in continuare curiozitatea si sa le umplu copilaria de povesti.

Ma bucur mult pentru ca mi-a fost oferita ocazia de a-mi pune toate ideile in practica alaturi de acesti copii. Voi reveni cu alte noutati curand pentru ca avem in plan o mica vizita in oras la un obiectiv turistic important. Secret deocamdata!