Pe cont propriu

Totul a inceput cu mult timp in urma, cand Maria- presedinta organizatiei Raza de Soare mi-a cerut pentru prima oara sa completez formularul de 2% pentru ONG-ul ei. Despre proiectul Voluntar de Profesie am aflat abia pe 13 iulie si mi-am propus sa aplic impreuna cu Raza de Soare. Am imbratisat aceasta oportunitate cu toata puterea, asumandu-mi provocarea de a creste Asociatia si totodata adoptand oficial cei 27 de copii speciali asistati la acest ONG.

Proiectul Pe cont propriu- I can do it by myself” este proiectul cu care mi-am propus sa sprijin Asociatia Raza de Soare in aceste 6 luni si desigur si dupa aceea. Proiectul are 3 directii de actiune.

Prima directie este crearea unui kit de mini lectii de economie si antreprenoriat pentru beneficiarii ONG-ului. Astfel, in aceasta luna am conceput kit-ul, combinand notiuni de baza simple din viata noastra legate de bani, cu activitari practice, cu scopul de a-i invata pe copiii si tinerii asistati la Asociatie sa se descurce singuri, dat fiind ca ei sunt foarte protejati de familiile lor. Aceste mini lectii urmaresc principiul «learning by doing », considerand dobandirea competentei sociale ca fiind cel mai important scop al demersului educativ cu copiii cu cerinte  educative speciale. Kitul mai contine si lectii de dezvoltare personala pentru ca dorinta mea este ca acesti copii si tineri sa aiba incredere in ei ca pot face multe lucruri singuri sau supravegheati indeaproape.

Incepand cu noiembrie, voi avea un anumit numar de lectii cu beneficiarii Asociatiei si in fiecare luna si va voi detalia, saptamanal, cum au decurs.

A doua directie a proiectului este activitatea de fundraising si implicit promovarea ONG-ului, corelate cu organizarea de diverse evenimente. Astfel, am inceput pregatirile pentru evenimentul ce va avea loc luna aceasta – «Festivalul Toamnei pentru Copii »

Copiii si tinerii de la Asociatie sunt motorul acestei actiuni- ei ne-au adus diverse produse pe care le folosim la crearea obiectelor destinate expozitiei cu vanzare din cadrul Festivalului : castane, panusi, ghinde, conuri, etc. De asemenea, ei i-au implicat si pe parinti in o parte din actiuni, astfel ca acestia creeaza cot la cot cu beneficiari diverse obiecte, lucru pe care nu l-au mai facut niciodata.

O alta premiera este implicarea tuturor scolilor si gradinitelor din oras si imprejurimi in acest Festival, prin organizarea unui concurs numit « Toamna prin ochii copilariei », unde fiecare clasa sau grupa participa cu o lucrare colectiva. Desigur ca avem multe surprize in cadrul Festivalului, dar despre acestea voi vorbi saptamana viitoare. De asemenea,  am reusit deja sa avem cativa sponsori locali, si unul din Bucuresti. Am  incheiat in aceasta luna parteneriate cu Scolile si cu Casa de Cultura din oras, si am reactivat Clubul voluntarilor, unde cel mai tanar voluntar are 8 ani :), ceilalti desigur sunt de la liceu, cadre didactice ,  parinti si alte persoane din comunitate.

O a treia directie de actiune  este organizarea unui seminar, dupa terminarea proiectului,  in iunie 2014.

Cea mai mare bucurie in cadrul acestui proiect vine din partea copiilor si tinerilor asistati care sunt numai un zambet cand ma vad si vin cu diverse surprize legate de activitatea noastra :) si nu pot sa-mi doresc mai mult de la acest job de voluntar- care a devenit profesia mea :).

Mai multe detalii despre Asociatia Raza de Soare puteti obtine accesand :

http://razadesoareiernut.blogspot.ro/

http://www.facebook.com/AsociatiaRazaDeSoareIernut