Povestea mea si a proiectului meu de suflet

Mă simt onorată să vă cunosc și să fiu alături de voi !

Numele meu este Elena Cazacu, sunt de profesie psihopedagog și psihoterapeut sistemic și sunt mereu curioasă să aflu poveștile celor din jur. Mai ales poveștile fascinante spuse de copii. Astel încât a fost pentru mine o adevărată aventură să lucrez, timp de 5 ani, cu copii și adolescenți cu dizabilități și cu familile acestora aflate în sistemul de protecție al copilului.  Am căutat permanent să fiu însă alături de copiii internați în cadrul Spitalului Clinic de Copii ”Sf. Maria” din Iași, deoarece poveștile lor au avut pentru mine o conotație specială și mi-am dorit să pot contribui și eu la construirea unor povești pozitive despre provocările întâlnite de copii în spital.

Am fost deschisă așadar spre orice oportunitate de a fi alături și de a oferi suport copiilor internați în spital, într-un mod profesionist. Inițierea de către Asociația Little People a  programului de suport psihosocial dedicat copiilor și adolescenților din secția de hemato-oncologie a Spitalului Clinic de Copii ”Sf. Maria” din Iași a fost  invitația mult așteptată de a mă implica. Am devenit voluntar Little People în echipa din Iași și am avut șansa de a mă implica în activitățile terapeutice zilnice, de a fi parte dintr-o echipă foarte dedicată, de a mă dezvolta ca profesionist și de a construi povești încărcate de culoare și speranță în camera de joacă din spital.

Am dorit să fiu și mai aproape de echipa Asociației Little People și să folosesc tot ceea ce am învățat în calitate de voluntar pentru a sprijini într-o mai mare măsură programul de intervenție implementat. Am aflat de programul Fundației Vodafone, ”Voluntar de profesie”,  și am decis să dau viață ideilor mele, să le structurez în forma unui proiect, să îmi fac un plan de acțiune și să aplic pentru acest program.

Prin intermediul proiectului ”Pas cu pas alături de voi” îmi propun asigurarea sustenabilității și a continuităţii activităţilor terapeutice în cadrul secţiei de hemato-oncologie din Iași,  prin promovarea proiectelor asociației și a programului structurat de intervenție terapeutică prin organizarea de campanii de conștientizare și de strângere de fonduri la nivel local, coordonarea activității voluntarilor și implementarea programului de suport psihosocial și a studiului “Nu mi-e frică!”, un program-pilot implementat cu succes în celelalte centre în care activează Asociația Little People.

A colabora cu echipa Little People prin intermediul acestui proiect îmi oferă astfel șansa de a perfecționa activitățile derulate în calitate de voluntar dar și de a oferi timp, energie și resurse într-o mai mare măsură în sprijinul copiilor și adolescenților incluși în activitățile zilnice implementate în secția de onco-hematologie.

Sunt recunoscătoare Fundației Vodafone pentru sprijinul oferit în realizarea acestui proiect și sunt mândră să fiu alături de echipa Little People în această experiență!

Cât de curând voi împărtăși din activitățile și experiențele din cadrul acestui proiect!

Zi frumoasă tuturor!