Povestea Vizuresti continua

„Mai mult decat case: COMUNITATI” 

Dupa incheierea evenimentului Big Build13, derulat in perioada 7-11 octombrie, in Vizuresti, jud. Dambovita,  Habitat for Humanity Romania si voluntari din comunitatea locala au continuat lucrarile pentru finalizarea celor trei obiective (casuta de cultura, grupul sanitar al scolii si dispensarul), insa activitatile nu s-au oprit aici. Lucrarile s-au extins, in acelasi timp, la gradinita, pentru termoizolarea acesteia, si la scoala, unde s-au facut reparatii la acoperis. Speram ca anul urmator, pe durata vacantei de vara, se va realiza si renovarea peretilor scolii.  In urma acestor realizari,  problema conditiilor in care se desfasoara educatia copiilor din Vizuresti va fi rezolvata in totalitate.

Ecourile Big Build13 au rezonat si la Asociația Studenților la Construcții București, iar sambata, 09.11.2013, un numar de 37 de studenti  au venit la Vizuresti si au dat o mana de ajutor la lucrarile de finalizare a casutei de cultura, gradinitei si grupului sanitar.

Cum iarna se apropie, gradinita si scoala sunt acum pregatite sa le ofere copiilor un mediu calduros si sigur.

La inceputul lunii octombrie, Habitat for Humanity Romania s-a alaturat comunitatii Vizuresti, din jud. Dambovita intr-un proces de durata, cu scopul de a ajuta Vizurestiul sa iasa din randul  comunitatilor sarace si fara perspectiva de dezvoltare, din Romania. Start-ul a fost dat de evenimentul BigBuild 13,  care promoveaza ideea unei dezvoltari sustenabile bazate pe: constientizarea si mobilizarea locala, educatia viitoarelor generatii si sanatatea populatiei. Cu ajutorul partenerilor si a peste 160 de voluntari din tara si din strainatate, in numai 5 zile,  s-au ridicat o casuta de cultura si un grup sanitar pentru scoala, iar dispensarul fost supus unor lucrari de reabilitare. Habitat for Humanity Romania ramane alaturi de Vizuresti si in etapa urmatoare ce are in vedere imbunatatirea calitatii locuirii spatiului individual, deoarece un numar mare de familii din comunitate locuiesc in conditii grele si precare.