Pregatirea programului: „Vrem si noi un viitor!”

In luna Ianuarie am inceput pregatirile pentru programul intitulat “Vrem si noi un viitor!” care este desfasurat in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortelor de Munca – AJOFM Brasov.
Programul este destinat tinerilor defavorizaţi din punct de vedere social, cu varste cuprinse intre 16 si 26 ani, care nu mai urmeaza nicio forma de invatamnt si doresc sa se angajeze.

Impruna cu cei de la AJOFM Brasov, ne propunem sa indrumam tinerii sa identifice cu adevarat ceea ce isi doresc sa profeseze, de a ii ajuta sa urmeze o meserie calificata si la final de a le gasi un loc de munca in care sa poata sa profeseze ulterior.

Acest prgram este conceput special pentru a fi pasul urmator in continuarea activitatilor de la “Centrul de zi Diaconia” unde vin numai putin de 128 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 16 ani ce provin din familii defavorizate, monoparentale sau dintr-un mediu precar.

In aceasta luna ne-am concentrat in a identifica tinerii care sa isi doreasca cu adevarat sa schimbe ceva in viata lor si sa investeasca energie alaturi de noi in perioada urmatoare pentru a ii ajuta in ocuparea unui loc de munca.


Pentru acest lucru am mers in comunitatile din vecinatatea Asociatiei Diaconia si am incercat sa cunoastem cat mai bine tinerii si ulterior i-am invitat la sediul Asociatiei pentru a avea o discutie deschisa cu ei pentru a putea identifica daca indeplinesc conditiile de eligbilitate pentru a face parte din acest program.

O data ce vom forma un grup de 10-15 tineri, impreuna cu cei de la AJOFM Brasov vom lansa oficial programul „Vrem si noi un viitor!” si vom incepe actiunile necesare pentru pregatirea tinerilor in vederea angajarii.