Prima mea lună ca Voluntar de Profesie!

O lună de când sunt Voluntar de Profesie…Nici nu am avut timp să realizez cât de repede a trecut, însă sunt fericită să pot împărtăşi cu voi bucuria pe care o simt zi de zi la Asociaţia M.A.M.E., sprijinind, prin munca mea, copiii bolnavi şi sunt convinsă că şi voi simţiţi la fel luptând pentru cauzele pe care vi le-aţi ales cu aceeaşi forţă şi dăruire ca şi mine.

Centrul Steluţelor – campania de strângere de fonduri

A fost o lună plină, cu multă muncă, dar şi cu satisfacţii pe măsură. Pentru că avem în desfăşurare campania de stângere de fonduri prin SMS, am participat la câteva evenimente unde am împărţit flyere cu numărul de SMS 8835 şi am vorbit oamenilor despre asociaţie şi despre centru. Şi, poate, cel mai important, m-am întâlnit cu câţiva potenţiali finanţatori cărora le-am explicat motivele pentru care Centrul Steluţelor trebuie să existe. La ora actuală, la noi în țară, nu există programe naționale sau centre specializate care să acorde copiilor diagnosticaţi cu cancer şi alte boli grave recuperare şi suport pentru perioadele dintre spitalizări. În plus, consilierea gratuită a copiilor cu probleme grave de sănătate și a părinților acestora lipsește în majoritatea spitalelor din România, iar suportul psihologic oferit de clinicile și cabinetele private este mult prea costisitor pentru majoritatea celor care provin, de cele mai multe ori, din familii fără posibilităţi financiare.

Le-am vorbit de atelierele educative şi distractive la care vor putea participa copiii, evitând astfel izolarea sau marginalizarea care ar putea apărea ca urmare a lipsei frecvente de la școală, în lungile perioade de internare și convalescență. De asemenea, în viitorul cabinet de kinetoterapie dotat cu aparatură necesară, prin terapie fizică (kinetoterapie şi masaj) vor putea fi ameliorate crampele, întinderile musculare, dificultăţile de mers şi chiar lipsa mobilităţii cauzate de lungile perioade de internare şi imobilizare la pat.

Multe întâlniri şi discuţii telefonice am avut şi pentru a convinge diverse companii din mediul privat să achiziţioneze pachete de beneficii sponsori pentru cea de-a III-a ediţie a Balului Steluţelor, eveniment caritabil pe care Asociaţia M.A.M.E. îl organizează anual în vederea strângerii de fonduri pentru susţinerea propriei activităţi. Însa, despre bal, promit să revin cu mai multe detalii în postarea mea viitoare.

Şi, nu în ultimul rând, împreună cu voluntarii Asociaţiei M.A.M.E., am realizat obiecte handmade pe care le vom valorifica ulterior la târgurile şi expoziţiile ce vor avea loc în luna decembrie, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.