Programul de vară al copiilor din comunitatea Pirită

La începutul lunii iulie a avut loc întâlnirea reprezentaților instituțiilor statului din județul Maramureș (Primărie, Inspectoratul Școlar, SPAS, ONG-uri). Întâlnirea a avut ca și scop stabilirea unui program de vară pentru copiii din comunitatea rromă, pentru perioada iulie – august. La această întâlnire am fost și eu direct implicat în realizarea planului de vacanță  pentru copiii din comunitatea Pirită.

În luna iulie și august, în cadrul programului de vară copiii din comunitatea Pirită au fost implicați atât în activități ludice, recreative cât și în activități educative informale. Principalul scop al acestor întâlniri a fost de a reaminti lucrurile învățate și de a menține cunoștințele acumulate în anul școlar ce a trecut cât mai vii în memoria lor astfel încât să le fie cât mai ușor la revenirea din vacanță. Activitățile au fost multiple: activități legate de rutina zilnică – igiena personală, curățenia spațiului; activități educative, realizate  într-un cadru mai puțin formal – scriere și citirea literelor și cifrelor; activități recreative – desene, joc cu plastilina, basme și povești, jocuri în aer liber.

Uitându-mă la acești copii, la felul în care se descurcau la începutul acestui an și cum au evoluat pe parcursul acestui program pot să spun că sunt mulțumit de rezultatele acestora, de modul în care au asimilat lucruri noi. Imi doresc, în continuare, să le fiu alături și să-i văd cum evoluează și în următoarea perioadă.FB_IMG_1500794134104

sdr
sdr
sdr
sdr
dav
dav