Realizari în Proiectul ,,Şansa de a da un click”

Biblioteca de la CRRPH prinde contur. În fiecare lună mai punem o ,,cărămidă’’ pentru Bibliotecă.

Aproximativ 500 de publicaţii (cărţi şi reviste sunt aranjate pe rafturile amenajate în sala pentru lectură.

Acestea s-au primit din partea doamnei Covaci Iuliana, o doamnă pensionară care stă în apropierea Centrului. Dânsa a donat 70 de cărţi, pentru a pune bazele unei biblioteci pentru beneficiari. Cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi, beneficiarii de la Centrul de Recuperare au primit în dar, în jur de 50 de volume pentru noua lor bibliotecă. Dan Radu Păltan împreună cu echipa de tineri ai PNL a venit să-i colinde pe beneficiari, să le ureze numai sănătate şi să doneze cărţi din colecţia Jules Verne, dar şi volume de poezii, poveşti şi basme. Peste 250 de cărţi de dragoste, poliţiste, cărţi de poveşti şi reviste s-au primit din partea Antonelei Sofia Barbu, Voluntar de Profesie, pentru orele de terapie prin lectură.

Biblioteca este sprijinita şi de Editura Samuel, care a donat atât cărţi cu povestiri biblice, cât şi cărţi de colorat pentru beneficiarii care se pot recupera prin această aptitudine. Au mai sosit în jur de 100 de cărţi din partea doamnei Antoanela Maria. Am organizat ateliere pentru lectură, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, a Zilei Naţionale a Culturii şi de Dragobete.

Ludoteca pregătită pentru jocuri în fiecare zi.

Asociaţia de Diabetici şi a Bolnavilor Oncologici a donat un număr mare de jocuri: şah, table, joc de fotbal cu nasturi, războaie de ţesut. S.C. Mecosoft S.R.L. a donat un joc de fotbal pentru televizor, astfel încât beneficiarii să aibă posibilitatea să folosească un joystick. În valoare de 1.400 lei a fost donată o consolă pentru jocuri WIFI XBOX de Antonela Sofia Barbu, Voluntar de Profesie. Videoproiectorul BENQ în valoare de 1.500 lei pentru filme şi jocuri a fost donat de doamna Mariana Arcaş cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Jocuri puzzle şi de remmi au fost donate de doamna Anda Chirilă, iar creioane colorate de doamna Tatiana Albu.

Sala cu internet este pregătită pentru computere.

A fost dotată cu 10 mese, a fost realizată conexiunea la internet, iar rafturile pentru CD-uri şi cărţi au fost montate pe perete. Au fost primite primele două computere: primul computer de la S.C. Calisto S.R.L. datorită domnului Mugurel Popescu, al doilea computer a sosit la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş în urma evenimentului CLICK TEE şi a fost montat de domnul Ioan Chiorean de la firma Tehnosmart. Politicienii Gheorghe Roman şi Viorel Arcaş au promis că vor dona un computer, pentru a reuşi să implementăm mai repede la Mediaş acest Proiect şi s-au ţinut de cuvânt. Conducerea societăţii TOP TECH a decis să facă o donaţie care constă într-un Multifuncţional BROTHER şi 3 camere web. Un set de 10 căşti cu microfon au fost donate de doamna Luminiţa Manuela Zgăbei, o cască cu microfon s-a primit de la domnul Kadar Tamas, o cameră web a venit de la doamna Rodica Suciu. La acestea se adaugă încă o cască cu microfon şi o cameră web de la Antonela Sofia Barbu, Voluntar de profesie şi doamna Anca Stoia. Deşi nu au ajuns încă computerele promise de la AVON România am desfăşurat cursuri cu 10 beneficiari, pe cele două computere şi am înscris CRRPH în Campania ,,Hai pe net’’ , campanie derulată de Fundaţia Eos România.  Am înscris Proiectul la Gala Societăţii Civile în Secţiunea Proiecte Voluntariat pentru a arăta că toată lumea este egală şi are dreptul la informaţie.