Saptamana Generozitatii – capitolul 1

doneazaTotul a inceput cu Gala Oameni pentru Oameni care an de an celebra actul filantropic si totodata pe cei implicati in el – donatori si organizatii neguvernamentale. Apoi, motivati de cercetari, de experientele proprii legate de filantropie, de discutiile cu ONG-urile ne-am dat seama ca e momentul sa facem pasul urmator. Sa extindem actiunea noastra, sa ii dam si mai multa amploare, sa cream mai mult continut in jurul povestilor minunate pe care le auzim, sa implicam mai multi oameni, astfel incat mesajele sa ajunga la cat mai multi potentiali donatori.

Asa a aparut Saptamana Generozitatii. O saptamana in care vom vorbi despre filantropie sub diversele ei forme, in care vom incerca sa informam cat mai multi oameni despre normalitatea actului de donatie, dar si ONG-urile despre cum trebuie sa relationeze cu donatorii lor.

In Romania media sumelor donate de donatori individuali, raportata la venitul lor, e mult mai mare decat media sumelor donate in alte tari din Europa. Doar ca numarul donatorilor e mai mic, iar donatiile nu sunt intotdeauna urmarite cu atentie. Plecand de la aceste premise ne-am dat seama care sunt problemele pe care trebuie sa le rezolvam: 1. Sa popularizam actul de donatie, sa vorbim cat mai mult despre el si 2. Sa pornim un proces de educare a donatorilor despre cum ar trebui sa doneze inteligent, dar si a organizatiilor neguvernamentale despre cum ar trebui sa relationeze cu donatorii si cu potentialii donatori.

donatie_coverAm pus deja un plan de bataie pe hartie, care suna promitator: o campanie media puternica, 7 organizatii aduse in prim-plan, un milion de romani informati despre actul de donatie, 30 de organizatii care invata despre cum sa isi managerieze donatorii si un portal (www.donatie.ro) care sa ofere toate informatiile necesare despre filantropie, atat donatorilor, cat si ONG-urilor.

Asteptam propuneri de organizatii neguvernamentale despre care credeti ca merita sa fie printre cele 7 promovate in cadrul campaniei. Ca sa va tinem la curent cu informatii despre Saptamana Generozitatii, abonati-va la newsletter-ul nostru sau urmariti-ne pe retelele sociale.

– va continua-