Și copiii de pe Pirită sunt premiați

Grupul de copii din comunitatea de pe Pirită, care au frecventat clasa pregătitoare, au fost recompensați din plin pentru efortul depus în acest an școlar. Cu toate că, în clasa pregătitoare nu se primesc premii, toți cei 16 copii au primit o diplomă specială, Diplomă de Bobocel, pentru cunoștințele acumulate, lucrurile noi învățate și frecventarea constantă a școlii. Este impresionant cum acești copii, indiferent de anotimp sau vremea de afară au venit pe jos sau cu căruța din comunitatea lor la școală. Zilnic, ei au participat și s-au implicat bucuroși în toate activitățile școlare. Pe lângă această diplomă, poze și dulciuri, copiii au mai primit, din partea copiiilor din clasele V – VIII de la Liceul Vasile Lucaciu din Baia Mare, fiecare dintre ei câte un cadou deosebit – biciclete, trotinete, role și skateboard.

Prezentarea a fost făcută de către doamnele învățătoare Reghina Sarcha și Angelica Latiș și către mediatorul școlar Radu Lakatoș din cadrul proiectului ”Voluntar de profesie”, parteneri Fundația Vodafone și Fundația HHC. Pe lângă aceștia, la festivitate au fost prezenți părinții și frații copiilor din clasă, copii și reprezentanți ai școlii, Liceul Penticostal Baia Mare, doamna Claudia Costea și d-l Bogdan Gavra, director general SPAS Baia Mare, doamna profesoară Carmen Matiaș împreună cu grupul de copii de la Liceul Vasile Lucaciu, Oana Nașcu de la Fundația HHC România.

Unul dintre copii, Samuel, care de-a lungul acestui an s-a descurcat foarte bine la învățătură și care a fost prezent tot anul școlar, a fost printre primii copii care a fost recompensat cu o bicicletă. Samuel, foarte încântat, imediat ce a primit bicicleta a pornit în curtea școlii și nu s-a mai desprins de ea. Recent, într-una dintre vizitele în comunitatea de pe Pirită l-am văzut pe Samuel cum plin de bucurie se dădea pe bicicleta lui, fără să conteze pentru el că drumul nu era unul dintre cele mai bune.

A fost un final de an școlar fericit pentru cei 16 copii din comunitatea de pe Pirită iar pentru noi, adulții, din jurul lor un prilej de bucurie fiind alături de ei.

 

DSCF1201 DSCF1207 DSCF1257

dav
dav