Subestimata apă

Haideți să facem cunoștință! Suntem un ONG mic și la început de drum care oferă, printre altele, terapie gratuită în apă pentru copii și tineri cu dizabilități (defecte de auz și văz, elemente de autism, probleme locomotorii ca tetrpareza și sindrom Down). Asociația Școala mamei Junior a pornit acest proiect în aprilie 2013 cu un număr inițial de 7 copii cu nevoi speciale drept beneficiari. În prezent numărul beneficiarilor este de 117, împărțiți în 5 grupe de lucru, în funcție de vârstă și afecțiune. Programul este susținut de o echipă ce constă din: 2 medici, 1 psiholog, 2 kinetoterapeuți, 2 fiziokinetoterapeuți, 2 instructori de înot și aproximativ 15 voluntari. Serviciul este gratuit pentru beneficiari, susținut fiind prin diverse campanii și sponsorizări. Cheltuielile din proiect constau din: transport beneficiari, chirie bazin, material înot, terapeuți.

Datorită proiectului Fundației Vodafone România ”Voluntar de profesie”, am ocazia să lucrez cu acest ONG mic, dar curajos și să o ajut pe fondatoarea acestuia, doamna dr. Ioana Vârtosu, să facă fapte bune, pentru cei care sunt lăsați al marginea societății. De ce spun lăsați la marginea societății? Pentru că pe acesti copii, dar și pe oamenii cu dizabilități nu îi întâlnim pe stradă, nu lucrăm cu ei și de cele mai multe ori nici nu vrem. Ne fâstâcim când vedem o astfel de persoană și ne trec tot felul de gânduri prin minte, de la milă până la dezgust. Din păcate, astfel de persoane se nasc zilnic, din diferite motive, unele pe care le înțelegem, altele pe care nu și nu putem să le ascundem undeva și să uităm de ele, ci trebuie să le integrăm printre noi atât cât se poate și să le dăm ocazia să aibă o viață normală.

Pentru mai multe informații despre noi, puteți să ne urmăriți pe pagina de Facebook sau pe site.

Miercuri, 3 decembrie, copiii vor avea parte de primul concurs de înot din viața lor și primul pentru copii cu dizabilități din Timișoara. Voi reveni cu povești.