Sunt tare bucuroasa si entuziasmata de noul drum spre care am pasit!

Povestea mea in organizatia Lindenfield a inceput ca voluntar in cadrul programului educational „Ajungem MARI” in iunie 2015, cand am avut primele activitati cu copiii din centrele de plasament din Bucuresti. M-am inscris in concursul pentru Voluntar de Profesie la recomandarea colegelor mele din asociatie, care aveau nevoie de o persoana sa se ocupe de dezvoltarea nationala a programului educational Ajungem MARI, deoarece erau cereri ca programul sa se dezvolte si in alte orase, in afara de Bucuresti, Iasi, Buzau, Timisoara si Cluj, unde incepusera activitatile de cateva luni. Cei pe care ii ajutam sunt copii din diverse forme de protectie a copilului – centre de plasament, centre de zi, apartamente sociale, care au nevoie mare de afectiune, incurajari, ajutor la teme si activitati artistice, indrumare si consiliere in ceea ce priveste optiunile pe care le au in viitor.

In prima saptamana in cadrul proiectului de dezvoltare nationala am facut cunostinta cu colegii de la Bucuresti si cu cei din teritoriu, mai exact coordonatorii locali, cei cu care voi lucra destul de mult, atat offline cat si online. Am reusit sa ne stabilim prioritatile pentru luna decembrie si pentru lunile din 2016, am discutat despre optiuni de strangere de fonduri, avem deja cateva idei pe care le vom pune in practica in cateva orase.

Pentru a avea rezultate cat mai bune si pentru a putea optimiza activitatile voluntarilor, am realizat formulare de raport pentru coordonatori si pentru voluntari, formulare pe care le vor avea la dispozitie sa le completeze periodic.

Am tinut legatura in permanenta cu toti cei implicati deja in program si am stabilit colaborari cu alti coordonatori, in orase unde vom demara luna aceasta programul. Consider ca este foarte importanta comunicarea cu cei implicati, motivarea si incurajarea lor constanta, aprecierea activitatilor lor. Toate aceste lucruri contribuie la imbunatatirea modului de lucru al voluntarilor si implicit beneficii aduse copiilor.

Pentru a putea veni cu solutii si pentru a avea in permanenta idee despre ce se intampla in centre, despre ce nevoi au copii si ce probleme intampina voluntarii, este indicat sa particip periodic la activitati cu copii (iar activitatea aceasta este una dintre preferatele mele) – saptamana aceasta am fost la un centru de copii unde am lucrat impreuna la scrisorile pentru Mos Craciun – scrisori pe care le-am trimis mai multor  „mosi” binevoitori, care au dorit sa faca un copil fericit!

 

Saptamana a fost un una incarcata de emotii, cu multe satisfactii si ma bucur ca am pot face lucruri frumoase cu acesti oameni si putem aduce, prin activitatile noastre, un zambet pe fata a sute de copii.ECHIPA AM