The show must go on!!

Prima saptamana proiectului CONIL – Rock Autism a debutat cu un BANG!!

Asociatia Conil,  voluntarii care activeaza in cadrul acesteia si  alte cateva personane minunate si-au dat concursul pentru organizarea unui eveniment de sustinere a proiectului nostru.

Desigur, starurile acestui spectacol au fost membrii formatiei “CONIL BAND”(coordonati de Cioarec Jeanina si de mine), un grup de copii talentati si corajosi care au aratat ca integrarea nu este doar posibila, este o conditie sine qua non pentru un artist, indifferent de dizabilitate. Din acest mesaj ne vom lua fortele pentru a da 100% in activitatile noastre. Artistilor “mici” li s-au alaturat si artistii “mari” si aci ma refer in primul rand la familia Paslariu (Formata din bas-baritonul Orest Paslariu – solist al Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”; Soprana Monica Pislariu Ranghilof   si desigur fetita lor  Eliana, o vedeta in devenire a carui talent si experienta de scena sunt invers proportionale cu varsta.) cu un repertoriu international.Din alta ramura a artelor provine artistul plastic Gabriel Tanase,  membru din echipa de  voluntari CONIL si professor de arte.      Operele scoase la licitatie in cadrul evenimentului caritabil au fost realizate de Gabriel impreuna cu copii din taberele de integrare desfarurate pe parcursul lunilor de vara.Ultimul dar nu cel din urma a fost Stefan Ruxanda, membru al Companiei de Teatru Passe Partout – Dan Puric, cu un spectacol one man show intitulat “CE-AR FI DACA AR FI”. Cu acesta ocazie as dori sa ii multumesc lui Stefan pentru ca si-a rupt din si asa putinul timp liber pe care il are prentru a face posibil acest eveniment dar si pentru munca pe care o depune in fiecare sambata la cursurile de weekend.

Spectacolul mi-a reamintit de ce lucram la acest proiect: bucuria acestor tineri si entuziasmul cu care isi manifesta latura artistica.  Datoria mea si a echipei de voluntari este sa oferim aceasta sansa cat mai multor copii .

Asa a debutat proiectul nostru, sper sa va incant periodic cu cate un BANG. ….. ce e mai frumos deabea acum incepe!