Titlu: 3…2…1… Start inscrieri in Ziua Stafetei – Acum decid eu! Prima zi de inscrieri.

 

Revin cu stiri calde din teatrele de operatiuni „Ziua Stafetei-Acum decid eu.” sustinut de Fundatia Vodafone, programul „Voluntar de Profesie editia 2013”.

Dupa 10 zile de agitatie, negocieri, consultari si mult stress “mixate” cu la fel de multa cafea am reusit, finalemente, sa operationalizam pagina de site www.acumdecid.eu . Sunt incantat si privesc de nenumarate ori la pagina. Minunat! E si Fundatia Vodafone la parteneri. Super, joli, nice. Intrati si voi sa va convingeti!

Ziua de 15 octombrie a fost una mare pentru mine… atunci am dat startul la inscrieri in proiectul mai sus amintit. Nici nu am dat bine startul ca incep sa apara inscrieri. Spre seara acelei zile, citesc prima inscriere: un copil de 14 ani din Satu-Mare viseaza sa fie…astronaut! ooops!. Unde putem gasi aceasta meserie in Romania???

Imi este clar ca vor fi meserii provocatoare pentru care trebuie sa caut unde se pot practica in Romania. Asadar, pun degetele pe tastatura si caut si…. caut. Aaa, am gasit! Agentia Spatiala Romana (unde activeaza si Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut roman care a zburat in spatiu).

Nici nu apuc bine sa imi stabilesc cum sa ii abordez pe cei de la Agentia Spatiala Romana ca primesc a doua notificare de inscriere: o fetita de 12 ani din Calarasi isi doreste sa experimenteze meseria de profesor de limba franceza.

Apoi, nu prea tarziu, apare a 3-a notificare si, dupa ea, alte inscrieri: pilot, jurnalist, invatatoare, judecator, psiholog, prezentator TV.

Imi notez tot, e clar ca a doua zi va fi o zi plina.

In acelasi timp incep sa apara articole cu stiri online despre proiect. Evident, prima stire e pe Agerpres!

Apoi apar comunicate pe paginile inspectoratelor scolare judetene (cineva le-a trimis J asta e clar!)

Iasi, Suceava, Botosani, Constanta, Arges, Dambovita, Covasna, Harghita, Satu-Mare, Sibiu, Cluj, Brasov, Calarasi, Vaslui, Buzau, Neamt, Giurgiu, Arad si inca alte 10 judete. Nu o sa va prezint toate siteurile dar pentru cei interesati puneti in google textul “isj ziua stafetei” si vedeti ce gasiti.

Si, evident, copiii ne trimit mesaje, care de care mai interesante. Dar despre acestea voi rezerva un articol separat :)

Mesaj participant Ziua Stafetei

Drepeturile copilului- Ziua Stafetei Acum decid eu