Training de excepție, marca Little People!

Am avut un sfârșit de săptămână minunat alături de echipa Little People și noii voluntari Little People selectați în Iași, Cluj, Timișoara și București și am dorit să împărtășesc cu voi această experiență.

După un proces riguros de selecție, fiecare echipă Little People a primit întăriri – oameni speciali și deosebiți care să desfășoare programul zilnic de suport oferit copiilor și adolescenților. Și pentru a-i introduce în atmosfera și spiritul caracteristic Little People, voluntarii au avut parte de un training intensiv, structurat și interactiv la Cluj.

A fost pentru mine o ocazie de a cunoaște oameni extraordinari din celelalte echipe, de a le împărtăși din experiența mea de coordonator în Iași, de a fi alături de noii voluntari din Iași în procesul de descoperire a activității asociației.  A fost și un training special pentru mine  privind modalități noi de fundraising și idei noi de activități pentru copii. E extraordinar să vezi atât de multă dăruire și implicare în a construi activități împreună cu copiii și adolescenții!

Sesiunile de training susținut de doamna Dr. Rodica Cosnarovici, șefa secției de oncopediatrie din cadrul Institutului Oncologic ”I. Chiricuță” din Cluj, și împărtășirile doamnei Anita Kerekes, asistenta șefă a secției de oncopediatrie, mi-au oferit inspirație, clarificări și perspective atât de valoroase despre ce înseamnă a lucra profesionist alături de copii și adolescenții internați.

Cea de-a doua parte a training-ului mi-a oferit șansa să ascult idei noi și, la rîndul meu, să împărtășesc voluntarilor și colegilor mei coordonatori câte un pic din fiecare experiență Little People la Iași (activitățile zilnice din spital, reprezentațiile teatrului de păpuși în spital și în școală, alături de Leul Curajos și prietenii săi, experiențele deosebite în evenimentele din Iași). Detaliile oferite de Katie Rizvi, vicepreședinta asociației Little People, despre programul de intervenție din secțiile de oncopediatrie au oferit voluntarilor o imagine și mai clară asupra profesionalismului și dedicării voluntarilor și membrilor asociației, și mai ales a creat o atmosferă de prietenie și dee apartenență a tuturor invitaților la familia Little People.  Alături de Katie Rizvi, Shajjad Rizvi, fondatorul Little People, ne-a inspirat cum să devenim veritabili ambasadori Little People și ne-a împărtășit sfaturi practice legate de activitatea de fundraising. Mi-am notat toate sugestile în  a aborda posibili colaboratori și abia aștept să le pun și în practică.

Pentru a consolida relațiile de prietenie abia legate, am fost invitați la o cina socială, în cadrul restaurantului Casa Ardeleană, spațiu în care am împărtășit impresile de la training și am socializat. Pentru mine a fost impresionant să văd voluntari din toate centrele cum schimbă date de contact, um vorbesc despre idei de activități și se simt ca într-o mare familie. A fost și o ocazie ideală de a mă întâlni cu prieteni dragi, coordonatorii celorlalte centre și voluntari vechi în asociație de care mă leagă multe experiențe și amintiri. Au fost multe îmbrățișări, multă voie bună și inspirație, și la final, primisiuni de a ne revedea cu toții cît de curînd. Cine ar vrea să lipsească de la un training marca Little People !

Nu a fost doar un training, a fost o experiență de învățare și o ocazie de a fi alături, fizic, de toți membrii echipei, cu care țin legătura zilnic, de a-mi lua doza de inspirație și de a conștientiza încă o dată că lucrurile mici, realizate în familia Little People în fiecare zi, au impact de avalanșă: determină schimbări majore în viața copiilor și tinerilor din secțiile de oncopediatrie.

Avem o agendă plină de evenimente și vă voi ține la curent cu noutățile!

Pagina de Facebook a Asociației Little People e o invitație deschisă să ne urmăriți proiectele!